ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Γενική άποψη του Παναθηναϊκού Σταδίου κατα την διάρκεια του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Γενική άποψη του Παναθηναϊκού Σταδίου κατα την διάρκεια του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Connect Athens, γιόρτασαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Connect Athens, γιόρτασαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί, με μαθητές σχολείων να συμμετέχουν σε παιχνίδια και να ζωγραφίζουν για την ειρήνη, με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών, όπως η Βιργινία Κραβαριώτη, ο Δημήτρης Καφφάτος και ο Δημήτρης Μιτελούδης.

Ακολούθησαν μουσικά και χορευτικά δρώμενα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Λουτρακίου. Ο εορτασμός κορυφώθηκε στις 8 το βράδυ, όταν όλοι οι συμμετέχοντες άναψαν συμβολικά ένα κερί, στέλνοντας μήνυμα ότι η ειρήνη δεν είναι και δεν πρέπει να είναι, ένα άπιαστο όνειρο.

Στον εορτασμό συμμετείχε και η Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου ΟλυμπιακήςΕκεχειρίας και Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, η οποία δήλωσε:

"Γιορτάζουμε σήμερα μαζί με τους εθελοντές μας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Σε έναν κόσμο, που σπαράσσεται από βία και πολέμους, το μήνυμα της ειρήνης και της συνύπαρξης των λαώνείναι το πιο σημαντικό μήνυμα που μπορούμε να δώσουμε από ένα χώρο - σύμβολο της αθλητικής ιδέας. Ο αθλητισμός και ο ολυμπισμός ήταν και παραμένουν ταγμένοι στην παγκόσμια ειρήνη και προσφέρουν πολλά για αυτήν".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ