ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστολή 357 Γάλλων αθλητών στον Μακρόν: "Ο αθλητισμός σε κίνδυνο λόγω μπάτζετ!"

United States' gold medal winner Sam Kendricks, right, and France's bronze medal winner Renaud Lavillenie during the men's pole vault final during the World Athletics Championships in London Tuesday, Aug. 8, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
United States' gold medal winner Sam Kendricks, right, and France's bronze medal winner Renaud Lavillenie during the men's pole vault final during the World Athletics Championships in London Tuesday, Aug. 8, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Περισσότεροι από 357 Γάλλοι αθλητές υπογράφουν επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για να μην περικόψει το μπάτζετ που προορίζεται για τον αθλητισμό.

Με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στην "Le Parisien" 350 Γάλλοι αθλητές ζητούν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, να μην περικόψει το μπάτζετ που προορίζεται για τον αθλητισμό ενόψει και των Ολυμπιακών αγώνων του 2020.

Ανάμεσα στους 350 αθλητές υπάρχουν κορυφαία ονόματα Γάλλων, όπως ο Λαβιλενί, Τεντί Ρινέρ, ο Μαρτίν Φουρκέντ, Κεβίν Μαγιέρ, Τιερί Ομεγιέρ και Τιμπό Πινό.

"Ο αθλητισμός της Γαλλίας βρίσκεται σε κίνδυνο, Η απόλυση 1.600 μελών του τεχνικού σταφ μέχρι το 2022 και ο περιορισμός του μπάτζετ για το 2019 είναι αντίθετες με τον στόχο που έχει τεθεί και με την κληρονομιά που θα αφεθεί στις επόμενες γενιές", αναφέρει η επιστολή.

Ανάμεσα σε όσους έχουν υπογράψει βρίσκονται 115 παγκόσμιοι πρωταθλητές, 19 Ολυμπιονίκες και 60 πρωταθλητές Ευρώπης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ