EXTREME SPORTS

Το 2ημερο του 5th Kitesurf Festival στο Δρέπανο

5th kitesurf festival
5th kitesurf festival VASSILIS PAPAIOANNOU

Το πέμπτο Kitesurf Festival που διεξήχθη στο Δρέπανο το διήμερο 17-18/9 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι συνεχόμενοι βοριάδες του καλοκαιριού δεν κράτησαν αρκετά ώστε το 5th Kitesurf Festival να χάσει την καλοκαιρινή περίοδο. Έτσι, με την εμφάνιση της ιδανικής πρόγνωσης και των δυτικών ανέμων που κάνουν το Δρέπανο να μοιάζει με παιδική χαρά για τους kitesurfers, όλα ετοιμάστηκαν και το σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, το Kitesurf Festival by TITAN, powered by WBSF, γιόρτασε τα 5 του χρόνια!

Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν στην μαγευτική παραλία του Δρεπάνου, μπροστά από το επιβλητικό εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ, μεγάλου χορηγού του Φεστιβάλ, που για ακόμα μια χρονιά παρείχε τεράστια υποστήριξη αλλά και υποδομές και προσωπικό, απαραίτητα εφόδια για την σωστή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ο καιρός το διήμερο θύμιζε κάτι παραπάνω από καλοκαίρι, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη με το θέαμα που προσέφεραν οι αθλητές. Δεκάδες οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, αυτό όμως που μας χαροποίησε ιδιαίτερα φέτος, ήταν οι συμμετοχές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Καναδά, Γαλλία και Αργεντινή.

Η παραλία είχε διαμορφωθεί ειδικά από νωρίς το πρωί, προκειμένου να φιλοξενήσει αθλητές και επισκέπτες. Στην παραλία του Δρεπάνου μπορούσε κανείς εκτός από το θέαμα, να απολαύσει καφέ και φαγητό από το WBSF Bar και το Weekend Coffee House άλλα και δροσιστικό παγωτό από το Εντελβάις, ότι χρειαζόταν για το καυτό διήμερο.

5 χρόνια Φεστιβάλ

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με εγγραφές στην Γραμματεία που είχε στηθεί στην τέντα του Ομίλου Cape Drepano για να προμηθευτούν την lycra αγώνων και το απαραίτητο athletes” kit. Στην συνέχεια ακολούθησε το riders meeting μπροστά από το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που συμμετείχε στο 5th Kitesurf Festival ως συνδιοργάνωση.

Αφού δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούσαν το αγωνιστικό μέρος από την κριτική επιτροπή, οι αθλητές λίγο πριν την εκκίνηση των πρώτων heat γέμισαν ενέργεια από το Frulite On The Go και χωρίστηκαν σε group για warm up και stretching με την γυμνάστρια Αστερία Γκρίλλα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μυικοί τραυματισμοί.

5th kitesurf festival
5th kitesurf festival VASSILIOS PAPAIOANNOU

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε με freestyle ανδρών και οι αθλητές πραγματικά δυσκόλεψαν το έργο των κριτών, αφού φέτος το επίπεδο ήταν ακόμα πιο υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος.

Τα heats της κατηγορίας έφτασαν μέχρι τον προημιτελικό γύρο, με το ραντεβού να ανανεώνεται για την επόμενη ημέρα. Στην διάρκεια της ημέρας, είδαμε πολύ εντυπωσιακά moves στην κατηγορία Old School που διεξήχθη σε single και double elimination.

Το Kitesurf Festival είναι μια διοργάνωση που κάθε χρόνο σκοπό έχει να εξελίσσεται και να ακολουθεί πρότυπα και τάσεις παγκοσμίων διοργανώσεων. Το 2015 στην λίστα των αγωνισμάτων προστέθηκε και η κατηγορία Highest Jump, σε συνεργασία με την Woo Sports. Φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αγωνίστηκε ξεχωριστά η κατηγορία Race Foil, μια κατηγορία που κυριολεκτικά … «πετάει»!

Ο πρώτος γύρος του Race Foil ολοκληρώθηκε το Σάββατο και δόθηκε ραντεβού για την συνέχεια όλων των κατηγοριών, το πρωί της Κυριακής.

Κάπως έτσι έκλεισε η πρώτη ημέρα του 5th Kitesurf Festival, και αθλητές και επισκέπτες συνέχισαν το απόγευμά τους στο WBSF Beach Bar απολαμβάνοντας την μαγευτική θέα που προσφέρει η παραλία του Δρεπάνου.

2η Ημέρα

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με καλό αέρα και τον τελικό του Foil Race, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Αβραμάκος ο οποίος «πέταξε» μέχρι την γραμμή τερματισμού.

Στην συνέχεια οι γυναίκες πήραν τη σκυτάλη για το Freestyle Γυναικών και σίγουρα κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις τους.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Αγριόγιαννη από το Άστρος, με ένα «rail to blind» που της χάρισε την πρώτη θέση στο βάθρο!

Η μέρα συνεχίστηκε με τελικό Old School, όπου ο local Χάρης Κατσαράκης υπερίσχυσε τουΛυκούργου Νεοφώτιστου από την Εύβοια, χαρίζοντας και οι δύο στο κοινό μοναδικό θέαμα.

Επόμενο αγώνισμα στη σειρά είχε το πολύ εντυπωσιακό course racing για σανίδια twin tip καιdirectional, με δεκάδες αετούς να γεμίζουν τον ουρανό του Δρεπάνου, όπου οι αθλητές διένυσαν απόσταση 5χλμ σε τριγωνικό στίβο.

Τελευταίο και πιο εντυπωσιακό ίσως από όλα τα αγωνίσματα, ήταν οι τελικοί του Freestyle Ανδρών, όπου είχαν προκριθεί oι Tom Charlton και Χάρης Κατσαράκης, ενώ οι Λυκούργος Νεοφώτιστος και Ben Bowd έμενε να αναμετρηθούν για το χρυσό εισιτήριο του τελικού. Δυστυχώς όμως η ένταση του αέρα δεν ήταν ικανοποιητική, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν οι αγώνες. Στις απονομές ανέβηκαν και οι τέσσερις στο βάθρο, όπου έλαβαν αναμνηστικά δώρα από το WBSF για την συμμετοχή τους.

Τελική 4άδα Freestyle Men: Tom Charlton, Λυκούργος Νεοφώτιστος, Χάρης Κατσαράκης, Ben Bowd

Το διήμερο του 5th Kitesurf Festival είχε πολλές παράπλευρες δραστηριότητες και για το κοινό. Δωρεάν μαθήματα windsurf από αθλητές του WBSF, δοκιμή SUP με σανίδες της Bic Sport, ενημέρωση για το άθλημα του kitesurf από το No Work Kite School, έκθεση εξοπλισμών του 2017 από τη Slingshot Greece, fashion designs από την RBPD, δοκιμή της αντηλιακής σειράς από την Island Tribe, ενημερωτικό υλικό για τα προϊόντα της SONY Action Cam, yoga sessions, dj sets και ….πολύ καλή διάθεση! Ότι συνοδεύει δηλαδή ένα καλοκαιρινό διήμερο στην παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, ακούραστοι στο μικρόφωνο για την ενημέρωση/διασκέδαση κοινού και αθλητών, ήταν οι Ντίνος Μπέλεχας και Νέλλυ Βεργοπούλου, μέλη του Ομίλου Cape Drepano.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Κατηγορία Race Twin Tip: 1st Ανδρέας Δημόπουλος – 2nd Ewa Przemieniecki – 3rd Θοδωρής Προκόπης | Απονομή: Γιώργος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.

5th kitesurf festival
5th kitesurf festival VASSILIS PAPAIOANNOU

Κατηγορία Race surf board: 1st Νίκος Καλαϊτζιάν | 2nd Παντελής Ζηρίνης | 3rd Alexandre Kuzolitz | Απονομές: Θωμάς Γλαβάς, Δ/ντης εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.

5th kitesurf festival
5th kitesurf festival VASSILIS PAPAIOANNOU

Κατηγορία Old School: 1st Χάρης Κατσαράκης | 2nd Λυκούργος Νεοφώτιστος | 3rd Γιώργος Αντωνόπουλος | Απονομές: Λεωνίδας Σπυρόπουλος.

5th kitesurf festival
5th kitesurf festival VASSILIS PAPAIOANNOU

Κατηγορία Race Foil: 1st Βαγγέλης Αβραμάκος – 2nd Παντελής Ζηρίνης – 3rd Alexandre Kuzolitz | Απονομή: Γεράσιμος Φεσσιάν.

5th kitesurf festival
5th kitesurf festival VASSILIS PAPAIOANNOU

Κατηγορία Freestyle Women: 1st Μαρία Αγριόγιαννη| 2nd Νικόλ Kowalska | 3rd Ανθία Χρόνη | Απονομές: Αντώνης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος Cape Drepano.

5th kitesurf festival
5th kitesurf festival VASSILIS PAPAIOANNOU

Σας ευχαριστούμε όλους που για ακόμα μια χρονιά ήρθατε να γιορτάσετε μαζί μας και κάνατε το Δρέπανο ακόμα πιο όμορφο. Σύντομα όλες οι φώτο του 2ημέρου!

Photo Credits: Vassilis Papaioannou, WBSF

Official Website: http://www.wbsf.gr/kitesurf-festival/

TAGS EXTREME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ