ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ενας μήνας για το Μαραθώνιο της Ρόδου που θα είναι ο καλύτερος!

Ενας μήνας για το Μαραθώνιο της Ρόδου που θα είναι ο καλύτερος!

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το Μαραθώνιο της Ρόδου και 30 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του, όλα δείχνουν ότι ο αγώνας που θα γίνει στις 29 Απριλίου θα είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά!

Το ενδιαφέρον των δρομέων είναι πολύ μεγάλο και ήδη οι συμμετοχές αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς καθώς δεν είναι λίγοι όσοι θα ταξιδέψουν στην πανέμορφη Ρόδο για να συνδυάσουν τον αγώνα με ολιγοήμερες διακοπές λόγω της Πρωτομαγιάς.

Περισσότερες από ποτέ είναι και συμμετοχές από το εξωτερικό καθώς δρομείς από 30 χώρες θα ταξιδέψουν στη «σμαραγδένιο νησί» για να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα τρέχοντας δίπλα στη θάλασσα, αλλά και δίπλα σε μνημεία που είναι στη λίστα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνδεσης του Αθλητισμού με τον Τουρισμό και στον αγώνα θα πάρει μέρος ομάδας αποτελούμενης από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ αλλά και από τοπικούς τουριστικούς φορείς, με σύνθημα «Run For Tourism/Τρέχουμε για τον Τουρισμό». Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεών της για τη σύνδεση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων με τον Τουρισμό και την επιμήκυνση κατ’ επέκταση, της τουριστικής περιόδου, «365 μέρες το χρόνο».

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου θα αδελφοποιηθεί και με τον Μαραθώνιο της Λάρνακας, με τον οποίο έχει πολλά κοινά στοιχεία και αντιπροσωπεία από τον κυπριακό αγώνα θα ταξιδέψει στη Ρόδο για να επισημοποιηθεί η συνεργασία.

Πολλές είναι και οι προσφορές για τους δρομείς καθώς υπάρχουν χρηματικά έπαθλα 1000, 400 και 200 ευρώ αντίστοιχα στους τρεις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου δρόμου σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και αναμνηστικά κύπελλα για τους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων, για την πιο γρήγορη και για την πολυπληθέστερη ομάδα.

Επίσης, οι νικητές στη γενική κατάταξη του Μαραθώνιου, του Ημιμαραθωνίου, των 10 και των 5 χλμ., συνολικά 4 άτομα, θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στους αντίστοιχους αγώνες που θα γίνουν στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Καλλίπολης στην Τουρκία, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου 2018. Να επισημανθεί ότι όσοι τερματίσουν θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τη φωτογραφία τους με το χρόνο τους και το σήμα της διοργάνωσης, μετά το τέλος του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ