ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο Ισού και το συγκλονιστικό μήνυμα ζωής στον Μαραθώνιο!

Ο Ισού και το συγκλονιστικό μήνυμα ζωής στον Μαραθώνιο!

Ο 9χρονος Ισού από τη Βουλγαρία είναι ο μεγαλύτερος νικητής του φετινού 13ου Διεθνή Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη. Το Sport24.gr παρουσιάζει την ιστορία ενός νικητή της ζωής.

Μία ξεχωριστή παρουσία λάμπρυνε τον εφετινό, 13o Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη. Ο 9χρονος Ισού από τη Βουλγαρία με την τεράστια δύναμη ψυχής έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα μαχητικότητας και θέλησης για ζωή.

Ο χαμογελαστός Ισού ήταν παρών στην εκκίνηση του δρόμου των 5.000 μέτρων, έχοντας αποκτήσει λίγες μέρες προσθετικά κάτω άκρα που θα του δώσουν τη δυνατότητα να σταθεί όρθιος και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του.

Για να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους που έδειξαν ότι όταν υπάρχει ανθρωπιά και θέληση να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, όλα μπορούν να συμβούν

Το 9χρονο παιδί από τη Βουλγαρία, που μένει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε με μία σπάνια μορφή δυσπλασίας των άκρων λόγω μίας προγενετικής ανωμαλίας, δυσμορφία στα χέρια και μη ολοκληρωμένη ανάπτυξη στα άκρα. Το 2015 του έγινε ένας επώδυνος ακρωτηριασμός, έτσι ώστε να αποκτήσει προσθετικά μέλη, η τοποθέτηση των οποίων απαιτούσε τεράστιο κόστος.

Μία επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών για τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα πριν λίγους μήνες, παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά του 2ου Ειδικού δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, έδωσε το ερέθισμα για να αρχίσει η κινητοποίηση προκειμένου να βρεθούν οι πόροι για να αποκτήσει προσθετικά μέλη ο Ισού.

Ο Προσθετικός Ορθωτικός κ.Κωνσταντίνος Χρονόπουλος της εταιρίας CRC – Chronopoulos Rehabilitation Center, δεσμεύτηκε στην χορηγία μεγάλου μέρους του ποσού κατασκευής των προσθετικών μελών, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του προγράμματος PAOK Action συνέβαλε επίσης σημαντικά (είχε κρατηθεί υπέρ αυτού του σκοπού και μέρος των εσόδων από τον αγώνα με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ στην Τούμπα), ενώ υπάρχει μεγάλη στήριξη από τους δασκάλους του στο σχολείο, διάφορους φίλους και φυσικά τον Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών που προσκάλεσε χορηγούς για την φανέλα των 132 αθλητών της στον Μαραθώνιο.

Εγινε μέχρι και λοταρία, ενώ ένα σχολείο (το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης πρόσφερε όλες τις εισπράξεις από χορό που είχε διοργανώσει για να κάνει εκδρομή).

Ο Ισού, μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Ραμπέα Ιατρίδου και την κοινωνική λειτουργό του 2ου Ειδικού σχολείου, Μαργαρίτα Καραμανάκη μίλησαν στην ΕΡΤ-3. Μεταξύ άλλων έγινε και έκκληση προκειμένου κάποιο κέντρο αποκατάστασης να αναλάβει την αποθεραπεία του μικρού Ισού, καθώς οι μύες του έχουν ατροφήσει όλα αυτό το διάστημα που το πρόβλημά του τον καθήλωνε σε καροτσάκι.

Δείτε το video μετά το 21:00:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ