ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ολα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης

Ολα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης

Για άλλη μια χρονιά, ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"θα πλημμυρίσει την Κυριακή (01/04) τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται προ των πυλών! Για άλλη μια χρονιά, ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"θα πλημμυρίσει την Κυριακή (01/04) τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Στη φετινή διοργάνωση - σύμφωνα με τους διοργανωτές - αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 21.000 δρομείς από πέντε ηπείρους και 57 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των δρομέων που θα εξασφαλίσουν τις 1.500 τελευταίες θέσεις, δηλώνοντας συμμετοχή στο Κέντρο Εγγραφών έως το Σάββατο (31/03).

Εκτός από μαζική συμμετοχή, όμως, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται και από την παρουσία καλών αθλητών, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Στην κατηγορία ανδρών, στην εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου στην Πέλλα θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Κενυάτες Ντάνιελ Ρότιτς και Σάμσον Κάγκιε, καθώς επίσης και οι Κυριάκος Συμιριώτης, Γιάννης Κρέκας και Μιχάλης Καλομοίρης.

Στις γυναίκες, τη νίκη θα διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, η Κενυάτισσα Γιούνες Μορέα Ονιάτσα, η περσινή νικήτρια Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη και η 2η στις κούρσες των δύο τελευταίων ετών Μαρία Βράιτς από την Κροατία, ενώ πρόσθετο κύρος δίνει η παρουσία της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Μαρίας Πολύζου, η οποία θα τρέξει με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για να προωθήσει τις εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Στα 10χλμ. προμηνύεται να γίνει καλή κούρσα, αφού μεταξύ άλλων θα πάρουν μέρος οι Κώστας Γκελαούζος, Γιάννης Ζερβάκης και ο Ούγγρος Λάζλο Γκρέγκορ. Στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών ξεχωρίζει η Ράνια Ρεμπούλη, η οποία έχει δηλωθεί και στα 5χλμ., εκεί όπου θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Αθηνά Κοΐνη και Ειρήνη Μιχάλα. Στους ανδρες θα πάρουν μέρος οι Χρήστος Καλλίας και Λάμπρος Μαλτέζος

Σήμερα (31/3) θα γίνει η Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας, η οποία θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, καθώς και το Barilla Pasta Party που θα «στηθεί» στις 19:00 για τους εγγεγραμμένους δρομείς στον Μαραθώνιο των 42.195 μ., στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ-HELEXPO

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Το πρόγραμμα:

08:00: Μαραθώνιος

08:45: 10χλμ. (Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης)

08:45: 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Πλατεία Αριστοτέλους)

12:30: 5χλμ. (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ