ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Χιλιάδες συμμετοχές στον 5ο "Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα"

Χιλιάδες συμμετοχές στον 5ο "Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την Κυριακή 29 Απριλίου χιλιάδες δρομείς θα συμμετάσχουν στον "5ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα" και οι διοργανωτές είναι επί ποδόςγια τον ιστορικόαγώνα.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον "5ο Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα" και οι διοργανωτές είναι επί ποδόςγια τον ιστορικόαγώνα, ο οποίος θα αναδείξει για μια ακόμη φορά τον Δήμο Μαραθώνα και θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες συμμετέχοντες να απολαύσουν την εμπειρία του "κλασικού".

Ο Δήμος Μαραθώνα και η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΜΑ) διοργανώνουν, την μεγάλη μαζική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, του ΣΕΓΑΣ της ΕΟΣΛΜΑΥ, της AIMS και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, (ΠΣΑΤ) την Κυριακή 29 Απριλίου, στοχεύοντας στην απόλυτη επιτυχία !

Οι συμμετοχέςέχουν ξεπεράσει-μέχρι στιγμής- κάθε προηγούμενο και οι δρομείς αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή της ιστορικής αφετηρίας, διατρέχοντας τις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου, 10 χλμ., 5χλμ. καιτον παιδικό-μαθητικό αγώνα, 1.500μ (δωρεάν συμμετοχή).Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει για όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο, ιδιαίτερης αισθητικής, κατασκευής και κοπής, με το λογότυπο του αγώνα, που είναι το κλαδί ελιάς από τον τύμβο της μάχης του Μαραθώνα, σήμα κατατεθέν της πόλης !

Το αγωνιστικό μέρος θα πλαισιώσουν εκδηλώσεις καιeventsπου θα μεταττρέψουντον «5oΗμιμαραθώνιο Μαραθώνα» σε γιορτή πολιτισμού και χαράς. Τα παιδιά μάλισταθα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν, στο περιθώριο του αγώνα, στο "ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ " της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης γιανα εξοικειωθούνμε την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι.Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, οι συμμετοχή πολλών δρομέων από το εξωτερικό (Γαλλία, Αγγλία, Κίνα κλπ) αλλά και σπουδαίων Ελλήνων πρωταθλητών μεγάλων αποστάσεων. Μεγάλο το ενδιαφέρον και από πλευράς εθελοντών-ειδικά από το Δήμο Μαραθώνα- οι οποίοι θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση ζώντας την εμπειρία και προσφέροντας από τηνδική τους πλευρά.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ), Αναστασία Ρίζου τόνισε: "Ο αγώνας αποτελεί για την πόλη μας το πιο σημαντικό γεγονός. Οι αθλητές θα εκκινήσουν, αλλά και θα τερματίσουν στην αφετηρία του κλασικού Μαραθωνίου, έχοντας την ευκαιρία να παραμείνουν στην περιοχή μας, θαυμάζοντας τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα. Αλλά και οι εθελοντές,όπως και ο κόσμος που θα έρθει να μας υποστηρίξει,θα βρεθούν το πρωινό της Κυριακής, στον Δήμο μας , απολαμβάνοντας τη μοναδικότητά του. Πρέπει λοιπόν όλοι νααγκαλιάσουμε τη διοργάνωση με την κινητοποίηση των πολιτών, των αθλητών του τόπου μας αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Στόχος του Ημιμαραθωνίου είναι η ανάδειξη της ιστορικότητας του Μαραθώνα παγκοσμίως και συνακόλουθα η ανάπτυξη του τουρισμού και της προβολής αυτού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ