Μία ακόμη θρυλική μορφή των χειμερινών σπορ από τη Νορβηγία, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την δράση. Ο λόγος για την πρωταθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής, Μάριτ Μπιόργκεν, η οποία είναι και η ρέκορντμαν μεταλλίων σε Χειμερινούς Αγώνες.

Μετά τον Όλε Εϊνάρ Μπιορντάλεν, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει την ανεπανάληπτη καριέρα του σε ηλικία 44 ετών, ήρθε η σειρά και της Μάριτ Μπιόργκεν να βάλει "τίτλους τέλους" στην θρυλική διαδρομή της.

ADVERTISING

Η Νορβηγίδα πρωταθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής στα 38 της χρόνια αποφάσισε να αποχωρήσει, λίγο καιρό αφότου πρόσθεσε πέντε μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα) στην συγκομιδή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Η Μπιόργκεν κατέκτησε συνολικά 15 μετάλλια (οκτώ τα χρυσά), αριθμός ρεκόρ για αθλητή ή αθλήτρια στους Χειμερινούς Αγώνες. Η Νορβηγίδα αναδείχθηκε επίσης στην καριέρα της 18 φορές πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ κατέχει το ρεκόρ με 114 νίκες σε αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ADVERTISING

Σε αντίθεση με την Μπιόργκεν, ο συμπατριώτης της δεν κατάφερε να κλείσει την καριέρα του με τον τρόπο που θα ήθελε, καθώς δεν μπόρεσε να βρεθεί στους Αγώνες της Νοτίου Κορέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σταματάει ο κορυφαίος Χειμερινός Ολυμπιονίκης, Όλε Εϊνάρ Μπιορντάλεν