ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σταματάει ο κορυφαίος Χειμερινός Ολυμπιονίκης, Όλε Εϊνάρ Μπιορντάλεν

Σταματάει ο κορυφαίος Χειμερινός Ολυμπιονίκης, Όλε Εϊνάρ Μπιορντάλεν

Ο κάτοχος 13 μεταλλίων σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, Όλε Εϊνάρ Μπιορντάλεν, αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του στο τέλος της σεζόν σε ηλικία 44 ετών. Ο Νορβηγός έκανε μια θρυλική καριέρα στο δίαθλο.

Την αποχώρησή του από την δράση, στην ηλικία των 44 ετών, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Όλε Εϊνάρ Μπιορντάλεν. Ο Νορβηγός κυριάρχησε στο δίαθλο για πάνω από δυο δεκαετίες, καθώς στην διάρκεια της καριέρας του, πανηγύρισε οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και 13 συνολικά, αλλά και 20 παγκόσμιους τίτλους.

Ο Νορβηγός ταν ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στην Ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν η αθλήτρια του σκι δρόμων αντοχής από τη Νορβηγία, Μάριτ Μπιόργκεν, έφτασε τα 15 μετάλλια στην Πιονγκτσάνγκ.

"Το κίνητρό μου είναι ασταμάτητο κι αισθάνομαι ότι το δίαθλο είναι το ίδιο διασκεδαστικό σήμερα. Θα ήθελα να έχω άλλον ένα χρόνο, αλλά αυτή είναι η τελευταία σεζόν μου" τόνισε γεμάτος συγκίνηση ο Μπιορντάλεν, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 1993. "Ο "Βασιλιάς του διάθλου" ευχαρίστησε την οικογένειά του και τους συμπατριώτες του και αποκάλυψε ότι τον τελευταίο χρόνο είχε αρκετά επεισόδια με ταχυπαλμίες.

"Ανταποκρίθηκα καλά στη θεραπεία μου και πήρα πολύ καλή βοήθεια από την ιατρική ομάδα μου, αλλά πάντα προσπαθούσα να καλύψω το χαμένο έδαφος", είπε για την τελευταία σεζόν του, όπου κατετάγη 43ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν κατάφερε να συμπεριληφθεί στην ομάδα της Νορβηγίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Νότιας Κορέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ