Η Ναντέζντα Σεργκέεβα βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και έγινε η δεύτερη αθλήτρια από τη Ρωσία που φέρεται να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Αθλήτρια από τη Ρωσία βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη αμηχανία στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

ADVERTISING

Ο λόγος για τη Νεντέζντα Σεργκέεβα, η οποία τερμάτισε στη 12η θέση στο διπλό γυναικείο έλκηθρο, με τη συναθλήτριά της Αναστασία Κοτσέρζοβα. Η Σεργκέεβα βρέθηκε θετική στη διεγερτική ουσία τριμεταζιδίνη.

Η είδηση έρχεται λιγότερο από 24 ώρες αφότου ο Αλεξάντερ Κρούσενλιτσκι αποκλείστηκε από το μικτό διπλό για το χάλκινο μετάλλιο και μια ημέρα πριν η ΔΟΕ συζητήσει αν ο αποκλεισμός της Ρωσίας μπορεί να αρθεί εγκαίρως για την τελετή λήξης της Κυριακής.

Το θετικό τεστ της Ρωσίδας αθλήτριας φαίνεται να δικαιώνει την απόφαση της ΔΟΕ τον Δεκέμβριο να αποκλείσει τη Ρωσία από τη διοργάνωση λόγω υποθέσεων ντόπινγκ, επιτρέποντας μόνο σε 168 αθλητές να συμμετάσχουν στους αγώνες της Νότιας Κορέας, χωρίς τη σημαία της πατρίδας τους.

ADVERTISING

Τα μισά από τα θετικά δείγματα στην Πιονγκτσάνκ προέρχονται από Ρώσους, με έναν Σλοβάκο παίκτη χόκεϊ κι έναν Ιάπωνα πατινέρ να αποτελούν τους υπόλοιπους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες.

Η Σεργκέεβα βρέθηκε επίσης θετική σε μελδόνιο το 2016, αλλά η WADA έδωσε αμνηστία στους αθλητές που είχαν πάρει χαμηλή δόση της ουσίας.

Photo credits: AP Photo/Michael Sohn