Ο Κίελντ Νάις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 1000μ. παγοδρομίας ταχύτητας σε πίστα και ανέβηκε για δεύτερη φορά στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στην Πιονγκτσάνγκ.

Τόσο το 2010 όσο κυρίως το 2014 δεν κατάφερε καν να πάρει την πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς. Όλα έδειχναν ότι δεν άντεχε την πίεση στους μεγάλους αγώνες. Τελικά, τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει τα μετάλλια και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κατακτήσει και τα πρώτα του σε Ολυμπιακού Αγώνες.

ADVERTISING

Η αρχή έγινε στα 1500 μέτρα όπου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στις 13 Φεβρουαρίου. Σήμερα (23/2) ήρθε η σειρά να κατακτήσει το χρυσό και στο 1000άρι.

Η εισαγωγή είναι για τον Ολλανδό, Κκίελντ Νάις ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα των Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ. Ο 28χρονος Ολλανδός ήταν ταχύτερος όλων και με buzzer beater στην τελευταία κούρσα του τελικού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1:07.95.

Μεγάλος άτυχος του τελικού ήταν ο Χάβαρντ Λόρεντζεν. Ο αθλητής από τη Νορβηγία με το 1:07.99 που έκανε έμοιαζε να έχει καπαρώσει το χρυσό, όμως τελικά έμεινε με το ασημένιο αφού τον πέρασε στην τελευταία κούρσα ο Νάις.

ADVERTISING

Τέλος, το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στον Νοτιοκορεάτη Τάε Γιουν Κιμ με χρόνο 1:08.22.

Η πρώτη δεκάδα του τελικού

Inline Image

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

Photo credits: AP Photo/John Locher