Η Αμερικανίδα, Μαρία Μπελ, τραυμάτισε με τη λεπίδα της την Λιμ Εούν Σο από την Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια της πρόβας τζενεράλε. Δείτε το video από το περιστατικό και θυμηθείτε την υπόθεση "Κέριγκαν".

Στην πρόβα τζενεράλε και λίγο πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος καλλιτεχνικού πατινάζ, η Λιμ Εούν Σο, το αστέρι της Νοτίου Κορέας, τραυματίστηκε στο πόδι από την Αμερικανίδα αντίπαλό της, Μαρία Μπελ.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τα όσα θα φαίνονται στο βίντεο η Αμερικανίδα περνά κοντά από την 16χρονη και όπως όλα δείχνουν την ακούμπησε με την άκρη της λεπίδας της στο αριστερό πόδι.

Φυσικά, το συγκεκριμένο συμβάν προκάλεσε αμέσως την αντίδραση της Ομοσπονδίας της Νοτίου Κορέας που ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα εάν η ενέργεια της Αμερικανίδας ήταν εσκεμμένη. Η Σο πήγε στο νοσοκομείο όπου της υποβλήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τελικά συμμετείχε κανονικά στον αγώνα καταλαμβάνοντας μάλιστα την πέμπτη θέση, μία πάνω από την Μπελ.

Δείτε τι ακριβώς συνέβη στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTISING

Mariah Bell and Eun soo Lim incident

Inline Image

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΚΕΡΙΓΚΑΝ"

Σε πολλούς το συγκεκριμένο περιστατικό θύμισε την υπόθεση της Νάνσι Κέριγκαν η οποία δέχτηκε ουσιαστικά επίθεση από τη μεγάλη της αντίπαλο, Τόνια Χάρντινγκ. Ο πρώην άνδρας της Τζεφ Γκιλόλι και ο σωματοφύλακάς της, Σον Έκχαρντ προσέλαβαν τον Σέιν Σταντ για να τραυματίσει την Κέριγκαν.

Έτσι και έγινε στις 6 Ιανουαρίου του 1994. Η Κέριγκαν δέχτηκε ένα χτύπημα με αστυνομικό γκλοπ και η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λιλεχάμερ ήταν αμφίβολη. Τελικά, δεν αγωνίστηκε στους Παναμερικανικούς αγώνες, ωστόσο κέρδισε τη μεγάλη μάχη με τον χρόνο.

Η Κέριγκαν συμμετείχε κανονικά στους Ολυμπιακούς και μάλιστα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις. Αντίθετα, η Χάρντινγκ έμεινε στη όγδοη θέση.

Δείτε το ρεπορτάζ για την επίθεση στην Κέριγκαν:

Ρεπορτάζ

Photo credits: AP Photo