Η ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο curling ανδρών, νικώντας 10-7 τη Σουηδία. Θυμίζουμε πως στην Ελβετία κατέληξε χθες (23/2) το χάλκινο μετάλλιο, αφού επιβλήθηκε με 7-5 επί του Καναδά.

Θρίαμβος για την ανδρική ομάδα curling των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία επιβλήθηκε 10-7 της Σουηδίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στη Νότια Κορέα, φτάνοντας τα 23 μετάλλια στην διοργάνωση, εκ των οποίων τα εννέα είναι χρυσά.

ADVERTISING

Ασημένιο μετάλλιο επομένως για τους Σουηδούς (το έκτο τους στην διοργάνωση, μετρώντας και έξι χρυσά), ενώ θυμίζουμε πως στην Ελβετία κατέληξε χθες (23/2) το χάλκινο μετάλλιο, αφού επιβλήθηκε με 7-5 επί του Καναδά. Οι Ελβετοί έχουν τέσσερα χάλκινα επί συνόλου 15.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Σκανδιναβοί ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν 2-0 στο δεύτερο end, για να ισοφαρίσουν στο επόμενο οι Αμερικανοί σε 2-2. Όλα κρίθηκαν στο 8ο end και ενώ το σκορ ήταν 5-5. Σε αυτή την περίοδο, οι Αμερικάνοι πήραν πέντε πόντους και ουσιαστικά καθάρισαν το ματς. Οι Σουηδοί μείωσαν σε 10-7, ενώ η τελευταία περίοδος δεν παίχτηκε καν.

ADVERTISING

AP Photo/Aaron Favila