ΣΤΗΛΕΣ

Dear Santa: Οι συντάκτες του Sport24.gr ζητούν το δώρο του 2019

A man wearing a Santa Claus suit joins fans in the Utah fan section to watch the second half of Utah's 42-35 victory over Colorado in an NCAA college football game in Boulder, Colo., on Friday, Nov. 23, 2012. (AP Photo/David Zalubowski)
A man wearing a Santa Claus suit joins fans in the Utah fan section to watch the second half of Utah's 42-35 victory over Colorado in an NCAA college football game in Boulder, Colo., on Friday, Nov. 23, 2012. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Το 2019 είναι εδώ και οι συντάκτες του Sport24.gr ζητάνε από τον Άγιο Βασίλη να πραγματοποιήσει τις αθλητικές ευχές τους για το νέο έτος.

Το 2018 έκρυβε τις δικές του αθλητικές συγκινήσεις και ανορθογραφίες. Αφήνοντας πίσω τον χρόνο και καλωσορίζοντας το 2019, οι συντάκτες του Sport24.gr γράφουν στον Άγιο Βασίλη τι θα ήθελαν να τους φέρει σε αθλητικό επίπεδο μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

ΤΟΝ ΜΕΣΙ ΣΤΑ 21 Ο ΘΕΜΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Dear Santa, ο Μέσι το καλοκαίρι έγινε 31. Τριάντα ένα, το καταλαβαίνεις; Το τέλος πλησιάζει, αργά, αλλά πλησιάζει. Για το καλό της ανθρωπότητας, δεν ζητάω κάτι δύσκολο, αλλά κάτι απλό για σένα. Κάνε τον Μέσι ξανά 21.

Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Δεν φτάνει μια καριέρα για να τον χορτάσουμε, χρειαζόμαστε άλλη μία, είναι ανάγκη. Πως; Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο; Φίλε, αν δεν υπάρχει περίπτωση, τότε δεν υπάρχεις ούτε εσύ. Δεν σε χάλασε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ

Από το 2019 θέλω ένα μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην Κίνα, την κατάκτηση της EuroLeague από ελληνική ομάδα, την κατάκτηση του Basketball Champions League από ελληνική ομάδα, να έχει και πάλι η Ελλάδα ομάδα στην EuroLeague γυναικών και να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά τα εγχώρια πρωταθλήματα σε άνδρες και γυναίκες.

ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Εύχομαι να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, για Ακαδημίες όλων των αθλημάτων/αγωνισμάτων και για «στοχευμένες» αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα αξιοποιούνται και δεν θα μένουν αναξιοποίητες.

ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΡΙΩΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εύχομαι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ και δη τηςBig-4,να καθίσουν -επιτέλους- όλοι μαζί, στο ίδιο τραπέζι.

Dear Santa: Οι συντάκτες του Sport24.gr ζητούν το δώρο του 2019

Να γίνει μια ξεκάθαρη συμφωνία κυρίων που θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, ώστε να περιορίσουν την καχυποψία που δηλητηριάζει διαρκώς το ποδόσφαιρο.

ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Υγεία, πάθος και αλληλεγγύη. Να στεκόμαστε στα πόδια μας για να μπορούμε να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Να υπάρχει πάθος για τον αθλητισμό -και για τις ομάδες, αλλά όχι μόνο γι' αυτές- και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και συναθλητή. Και κάπως έτσι να σώσει την κατηγορία φέτος η Δόξα Βύρωνος!

ΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΚΣ - ΘΑΝΤΕΡ Ο ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Να παίξουν στους τελικούς του ΝΒΑ οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του Ράσελ Γουέστμπρουκ. Διότι αν μιλήσουμε σοβαρά, η βία στα γήπεδα (και έξω από αυτά φυσικά) δεν πρόκειται να παταχθεί, οπότε τα ευχολόγια είναι μάλλον περιττά.

ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΙΔΗΣ

Το 2019 είναι μία χρονιά η οποία και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό πολλές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Οπότε η αθλητική ευχή για τη σεζόν που θα έρθει σε λίγες ημέρες δεν μπορούσε να είναι άλλη, από το να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές την πρόκριση για τους Αγώνες του Τόκυο.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Άλλη μια Ευρωλίγκα στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη. Ο μυθικός γκαρντ του Ολυμπιακού βαδίζει στο 37ο έτος της ηλικίας του και φέτος είναι -λογικά- μια από τις δύο τελευταίες ευκαιρίες του να στεφθεί ξανά πρωταθλητής Ευρώπης. Δεν θα μπω καν στον κόπο να εξηγήσω γιατί το αξίζει.

EUROLEAGUE / ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΟΣΦΠ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΟΣΦΠ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θα έλεγα να πάρει και ο Μίλαν Τόμιτς το Eurocap, στην πρώτη προπονητική του full time δουλειά. Ίσως και να ζητάω πολλά, αλλά έλα, Dear Santa, κάνε τα δικά σου!

ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Ο ΜΑΝΟΣ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ

Για το 2019, εκτός από παγκόσμια ειρήνη εύχομαι να πάρει η Λίβερπουλ ένα πρωτάθλημα γιατί το αξίζει ο σπουδαίος προπονητής που λέγεται Γιούργκεν Κλοπ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

Όσο ουτοπικό και αν ακούγεται, εύχομαι το 2019 οι μεγάλες αθλητικές ομάδες της χώρας μαζί με τους αρμόδιους φορείς να κάτσουν σε ένα τραπέζι, να αφήσουν πίσω όποιες αντιπαλότητες έχουν μεταξύ τους και να πορευτούν πλάι - πλάι έτσι ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά. Αναφέρομαι σε όλα τα αθλήματα, κυρίως βέβαια σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τόσοι σύλλογοι το κατάφεραν στο εξωτερικό, ώρα να το κάνουμε πράξη και εμείς.

ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ EURO2020 Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΡΙΓΓΑ

Η ευχή μου για το 2019 θα έχει... συνέχεια και το 2020. Άγιε Βασίλη, εύχομαι το νέο έτος η - πάντα αγαπημένη, ακόμα κι όταν χάνει από την Εσθονία - Εθνική Ελλάδας να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μας έχει λείψει πολύ η καλή Εθνική και μια μεγάλη διοργάνωση με τη γαλανόλευκη παρούσα. Αυτά.

VAR, INTEΡ ΚΑΙ KNICKS Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΩΔΗΣ

Με το καλό το 2019 να δούμε επιτέλους το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην το απαξιώσουμε και αυτό όπως τόσα και τόσα πράγματα, μπας και βελτιωθεί λίγο το προϊόν, μειωθεί η καχυποψία και μπουν τα μαχαίρια του πολέμου στις θήκες τους. Έχει κουράσει πολύ αυτή η κατάσταση και φθείρει τους πάντες.

Inter Milan's Mauro Icardi, left, celebrates after he scored his side's third goal during a Serie A soccer match between Lazio and Inter Milan, at Rome's Olympic stadium, Monday, Oct. 29, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Inter Milan's Mauro Icardi, left, celebrates after he scored his side's third goal during a Serie A soccer match between Lazio and Inter Milan, at Rome's Olympic stadium, Monday, Oct. 29, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Από εκεί και πέρα, μακάρι να προκριθεί η Εθνική μας στα τελικά του Euro 2020 και να μην δούμε μια ακόμη διοργάνωση από τους αναπαυτικούς καναπέδες μας, να πάρουν τον Ντουράντ και τον Ίρβινγκ οι Νικς και να κάνουν τριάδα-φωτιά με τον Πορζίνγκις, να κατακτήσει πρωτάθλημα η Ίντερ και τέλος να δούμε να μεγαλώνει και άλλο το Sport24.gr και ο Sport24 Radio 103,3. Eδώ δουλεύουμε, εδώ κουραζόμαστε, αγχωνόμαστε, χαιρόμαστε και περνάμε τη μισή μας ημέρα καθημερινά!

ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΠΑΟ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ

Αφού πρόκειται για αθλητική ευχή τότε θα ήθελα να βρεθεί ένας άνθρωπος ο οποίος θα έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τον Παναθηναϊκό και να βάλει ένα τέλμα στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία δέκα χρόνια. Ένας άνθρωπος ο οποίος θα μπορέσει να εξοφλήσει τα χρέη των πράσινων προς το δημόσιο, τους ποδοσφαιριστές και όπου αλλού χρωστάει στο τριφύλλι ώστε να σβήσει και η ποινή της UEFA.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να μπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο κόλπο της διεκδίκησης και πάλι ενός πρωταθλήματος και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών στις οποίες μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

Παρακολουθώ τους αγώνες της Super League, ως ρεπόρτερ των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, και πάντα προσπαθώ να βλέπω τα θετικά μέσα σε τόσα αρνητικά. Αυτό που με απογοητεύει είναι τα άδεια γήπεδα και οι ομάδες που δεν έχουν λαό. Θέλω να παρακολουθώ αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου με περισσότερους οπαδούς στα γήπεδα και να βλέπω ποιοτικότερο ποδόσφαιρο. Ασφαλώς και οι παθογένειες στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολλές και όλα ξεκινούν από τη νοοτροπία που έχουν οι Έλληνες παράγοντες και οπαδοί. Όταν σκεφτούμε μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα, όχι το πρόσκαιρο κέρδος, νομίζω ότι θα πάμε καλύτερα.

ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν έχεις "προλάβει" ελληνικά ντέρμπι με κόσμο και των δύο ομάδων στο γήπεδο και τώρα βλέπεις το (άχαρο) θέαμα της παρουσίας μόνο οπαδών της γηπεδούχου ομάδας (χωρίς να έχουν μειωθεί τα επεισόδια, μάλλον τώρα γίνονται περισσότερα), τότε δεν έχεις παρά να ευχηθείς για το 2019 να ξαναδούμε αγώνες με φιλάθλους και των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Ουτοπικό θα πει κανείς λόγω της έξαρσης της βίας, αλλά ευχή ζητήσατε, οπότε αυτή είναι η δική μου για την ελληνική πραγματικότητα. Όσο για το εξωτερικό, με κάλυψε ο Μάνος Ναβροζίδης που ζήτησε πρωτάθλημα για την Λίβερπουλ (έπειτα από 29 χρόνια). Θεού θέλοντος και Σίτι (και Γκουαρδιόλα) επιτρέποντος, όλα γίνονται Άγιε Βασίλη. Κόκκινα άλλωστε δεν φοράς;

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ

Αγαπητέ Αϊ Βασίλη, ευελπιστώ ότι εντός του 2019 θα ζωντανέψουν οι πιο αμήχανες και οι πιο απόκρυφες αθλητικές φαντασιώσεις μου. Αριθμητικά, δεν είναι πολλές αλλά και πάλι φλερτάρουν με τα στενά όρια της γραφικότητας. Για να μην πλατιάζω λοιπόν και σε κουράζω (περιμένουν τόσοι ενήλικες και τόσα παιδιά στην ουρά), προσδοκώ το 2019 να μας αποχαιρετήσει με πρωταθλήτρια Αγγλίας τη Λίβερπουλ και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με ένα δαχτυλίδι NBA στη συλλογή του. Και μία από τις επιθυμίες μου να υλοποιήσεις, δεν θα σου κρατήσω μούτρα.

Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo reacts after he dunked against the Phoenix Suns during the first half of an NBA basketball game Friday, Nov. 23, 2018, in Milwaukee. (AP Photo/Jeffrey Phelps)
AP Photo/Jeffrey Phelps AP PHOTO/JEFFREY PHELPS

Υ.Γ. Δεν θα πάψω να σου γράφω κάθε εποχή του χρόνου μέχρι να με λυπηθείς και να χαρίσεις στη Λίβερπουλ όσα αγγλικά πρωταθλήματα της στέρησε η γκίνια. Μην με απογοητεύσεις.

ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΝΗΜΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ

Να κριθεί το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το πάρει, αλλά καλό θα είναι να υπάρχει ενδιαφέρον για τη μάχη του τίτλου μέχρι την τελευταία στιγμή. Άλλωστε, έχουμε πολλά χρόνια να δούμε κάτι τέτοιο. Καλό θα κάνει και στις ομάδες και στην ίδια τη διοργάνωση.

Νο1 DRAFT, NTΟΥΡΑΝΤ ΚΑΙ ΙΡΒΙΝΓΚ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ

Δεν ζητάω πολλά για το 2019. Τρία πράγματα μόνο: το Νο. 1 στο Draft και τους Κέβιν Ντουράντ, Καϊρί Ιρβινγκ στους Νιου Γιορκ Νικς.

Boston Celtics guard Kyrie Irving pumps his fist during the second half of the team's NBA basketball game against the Chicago Bulls in Boston, Wednesday, Nov. 14, 2018. The Celtics defeated the Bulls 111-82. (AP Photo/Charles Krupa)
AP Photo/Charles Krupa AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Γίνεται;

Η ΗΤΤΑ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Το 2019 να είναι η χρονιά που, επιτέλους, ο Έλληνας παράγοντας/παίκτης/φίλαθλος/δημοσιογράφος θα μάθει ότι στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα στο παιχνίδι. Αν συμβεί αυτό, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα.

AP Photo/David Zalubowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ