Το 2018 ήταν η χρονιά που το VAR μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, όμως τελικά ωφελεί ή βλάπτει το ποδόσφαιρο; Έντεκα συντάκτες του Sport24.gr απαντούν στο ερώτημα που βασανίζει τους ποδοσφαιρόφιλους.

Η τεχνολογία αλλάζει το ποδόσφαιρο γίνεται πιο απαιτητικό και τα "όπλα" που έχει ένας διαιτητής στη "φαρέτρα" του ολοένα και αυξάνονται. Και κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μας το VAR. VAR στη Γερμανία, VAR στην Ιταλία, VAR και στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ADVERTISING

Σε όλα τα παιχνίδια του τουρνουά που διεξήχθη στα γήπεδα της Ρωσίας, υπήρχε το "τρίτο μάτι" να παρακολουθεί εντοπίζοντας όσα ξέφυγαν από το μάτι των διαιτητών. Στα 64 παιχνίδια του τουρνουά, συνολικά 455 περιστατικά πέρασαν από το μικροσκόπιο της τεχνολογίας.

Το VAR ήρθε λοιπόν για να διορθώσει λάθη και να αποκαταστήσει αδικίες. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Αυτός ο νέος βοηθός διαιτητή έχει καταφέρει να διχάσει, να προκαλέσει εντάσεις και διαφωνίες για το αν τελικά ωφελεί η βλάπτει το ποδόσφαιρο. Τα επιχειρήματα και των μεν και των δε πολλά. Δεν θα προχωρήσουμε σε μια απλή καταγραφή τους, αλλά σε έναν... διαδικτυακό διάλογο.

ADVERTISING

Έντεκα συντάκτες του Sport24.gr παίρνουν θέση και προσπαθούν να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Το VAR ωφελεί ή βλάπτει το ποδόσφαιρο;