Η Nissan θα παρουσιάσει όλα τα νέα μοντέλα σε υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις, σε Ιαπωνία, Κίνα, ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο ένας μετά τον άλλο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους με μεσοπρόθεσμο στόχο το 2030.

ADVERTISING

Οπως ήδη έχω γράψει τις τελευταίες ημέρες και για άλλες εταιρείες, κοινή είναι η προσπάθεια περιορισμού των εκπομπών ρύπων, ώστε να μειωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Βέβαια, δεν αρκεί ο τομέας του αυτοκινήτου να κάνει τέτοιες κινήσεις, καθώς στο σύνολό της η βιομηχανία οφείλει να κάνει τη μετάβαση, προς την «πράσινη» διαδικασία.

Η Nissan, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα εξηλεκτρίσει όλα τα νέα της μοντέλα σε Ιαπωνία, Κίνα, ΗΠΑ και Ευρώπη, έως το 2030, κάτι που σημαίνει ότι θα λανσάρει μόνο υβριδικές (όπως με το νέο Qashqai, που μόλις παρουσίασε) και ηλεκτρικές εκδόσεις (όπως το Ariya που θα λανσαριστεί σε λίγο καιρό).

ADVERTISING

Η Nissan θεωρεί ότι η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη στην κάλυψη των παγκόσμιων περιβαλλοντικών και κλιματικών αναγκών, μέσω καινοτομιών και συνεργασιών με λοιπούς εταίρους και κρατικούς φορείς, σε όλο τον κόσμο. Η ηλεκτροκίνηση, όταν συνδυάζεται με την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υποδομών φόρτισης, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της άφιξης ενός μέλλοντος με ουδέτερο ισοζύγιο του άνθρακα.

Οι προσπάθειες της Nissan για την ηλεκτροκίνηση και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, υποστηρίζουν τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια πρόοδο προς την ουδετερότητα του ισοζυγίου του άνθρακα, έως το 2050.

Η στρατηγική της Nissan θα βασιστεί σε καινοτομίες στις μπαταρίες για πιο αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα, περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων e-POWER, για μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος μπαταριών για επιτόπια παραγωγή ενέργειας, για κτίρια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και σε καινοτομίες στην κατασκευαστική διαδικασία, στη συναρμολόγηση οχημάτων, ξεκινώντας με την πρωτοβουλία του Nissan Intelligent Factory.