ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανανεώθηκε το Jeep Compass

Ανανεώθηκε το Jeep Compass

Με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, σε Plug-in Hybrid έκδοση, με προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect 5, και σύστημα Highway Assist, αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Με διαδικτυακό τρόπο, για μια ακόμα φορά στην εποχή του κορονοϊού που τόσο έντονα βιώνουμε, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την πρεμιέρα του ανανεωμένου Jeep Compass.

H κυρία Αντονέλλα Μπρούνο, επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη, ήταν αυτή που αποκάλυψε το μοντέλο, το οποίο ταυτόχρονα, ήταν καιί το πρώτο λανσάρισμα της μάρκας από τη Stellantis στην Ευρώπη.

Για όσους δεν έχουν ενημερωθεί για τη Stellantis, αποτελεί μια υπερ-εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε 50-50 από τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles (Fiat, Jeep κ.ά.) και τον όμιλο PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel), και υπό την ομπρέλα της θα βρίσκονται, πλέον, όλες οι μάρκες των δύο ομίλων.

Ανανεώθηκε το Jeep Compass
COPYRIGHT,SPREADTRUM,2011

Το πρώτο Compass το οδήγησα το 2017 στην Πορτογαλία και ουσιαστικά αποτέλεσε την επιστροφή της Jeep στην κατηγορία των μεσαίων SUV, κερδίζοντας το 40% των συνολικών πωλήσεων της Jeep. Μάλιστα, το πρόσφατο λανσάρισμα της Plug-in Hybrid έκδοσης 4xe, πήρε κιόλας το 25% των συνολικών πωλήσεων του Compass κι αυτό κάτι δείχνει, για το πού κινούμαστε.

Σχεδιαστικά, ως προς την εμφάνιση, οι αλλαγές είναι ελάχιστες, καθώς τις γνώριμες 7 κάθετες γρίλιες στη μάσκα, πλαισιώνουν νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, ενώ ανανεώθηκαν και οι προφυλακτήρες.

Ωστόσο, στην καμπίνα άλλαξαν αρκετά, με καλύτερη εργονομία, υλικά, και εξοπλισμό. Προστέθηκε το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect 5, και ασύρματη λειτουργία mirroring με συσκευές κινητών τηλεφώνων, ταυτόχρονη σύνδεση δύο συσκευών, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G. Το ψηφιακό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από τον πίνακα οργάνων με οθόνη υψηλής ανάλυσης 10,25 ιντσών και τις οθόνες αφής από 8,4 έως και 10,1 ίντσες για το σύστημα UConnect 5. Κι ακόμη, η κεντρική κονσόλα προσφέρει 7,2 λίτρα αποθηκευτικών χώρων, σχεδόν τριπλάσιο χώρο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Ανανεώθηκε το Jeep Compass

Η σουίτα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), προσφέρει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, έχοντας –μεταξύ άλλων- σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, ενεργό σύστημα διατήρησης της ταχύτητας και της πορείας, αλλά και σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση που παρατηρηθεί κόπωση του οδηγού.

Στον τομέα των κινητήρων, προδιαγραφών ρύπων Euro 6D-Final, οι βενζίνης παραμένουν ίδιοι: 1.3 lt με 130 ίππους και 6άρι μηχανικό κιβώτιο και 150 ίππους με 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οι δύο εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες. Πάντως, ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 Mutlijet αναβαθμίστηκε κατά 10 ίππους και αποδίδει 130 ίππους, με 320Nm ροπής στις 1.500σ.α.λ., έχοντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 10%, αλλά και μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 11γρ.χλμ.

Ανανεώθηκε το Jeep Compass

Διατηρείται ακέραια και η Plug-in Hybrid έκδοση 4xe, με κινητήρα βενζίνης 1.3 lt που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων, αποδίδοντας από 190 έως και 240 ίππους, με δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης για έως και 50 χλμ., εκπομπές CO2 από 44 έως 47 γρ./χλμ. και τετρακίνηση, σε αυτή τη περίπτωση, με τη λειτουργία και των δύο μοτέρ.

Στην Ελλάδα θα προσφέρεται από τον Μάιο σε 5 εκδόσεις εξοπλισμού (Sport, Longitude, Limited, S και 80th Anniversary).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ