ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 17.950 ευρώ το ολοκαίνουργιο Citroen C4 C-Cross

Από 17.950 ευρώ το ολοκαίνουργιο Citroen C4 C-Cross
CITROEN

Με ποικιλία εκδόσεων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το νέο Citroen C4 C-Cross συνδυάζει τα πάντα.

Με τα C3 Aircross SUV και C5 Aircross SUV, η Citroen μπήκε πιο δυναμικά στην κατηγορία των Crossovers – SUV, την πλέον ανερχόμενη παγκοσμίως και στην Ευρώπη και τώρα με το ολοκαίνουργιο C4 C-Cross επιχειρεί να αυξήσει το μερίδιό της.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που συνδυάζει πολλούς κόσμους, των SUV, των sedan, των δυναμικών coupe, το οποίο προσφέρεται ως 100% ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο και με κινητήρα πετρελαίου.

Η Citroen, διαθέτει ισχυρή παράδοση στην μικρομεσαία κατηγορία, από το πρώτο C4 του 1928. Τώρα, η 10η γενιά του C4, με την υπερυψωμένη και δυναμική στάση του, υιοθετεί διακριτικά στοιχεία από SUV. Η Coupe αεροδυναμική και η ρευστή σιλουέτα του νέου μοντέλου, αντανακλά την εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën, ιδίως με τη νέα υπογραφή από το φωτισμό LED εμπρός και πίσω, με μια νέα έκφραση στυλ που είναι πιο μυώδης και δυναμική. Η άνεση και η ευρυχωρία των πίσω επιβατών είναι επιπέδου Sedan, ενώ προσφέρεται με 31 συνδυασμούς εξωτερικής διαμόρφωσης και 6 συνδυασμούς στην καμπίνα των επιβατών.

Από 17.950 ευρώ το ολοκαίνουργιο Citroen C4 C-Cross

Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου και την απόσταση από το έδαφος των 15,6 εκ., δίνουν στο αυτοκίνητο μια δυναμική στάση. Με μεγάλο μεταξόνιο (2,670 μ.) το αυτοκίνητο βρίσκεται στην καρδιά της κατηγορίας C, βάσει των διαστάσεών του: μήκος 4,360 μ., πλάτος 1,800 μ., ύψος 1,525 μ.

Τα φώτα ημέρας σε σχήμα «V», φέρουν τα νέα αισθητικά πρότυπα της Citroen, υπάρχουν διπλά φωτιστικά σώματα 100% LED και χρωμιωμένο σήμα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Από LED αποτελούνται και τα φώτα ομίχλης.

Ξεχωρίζουν οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου (69 εκ.) με ζάντες 18 ιντσών, τα Airbumps με χρωματιστά ένθετα, τα χρώμια στα παράθυρα και οι νέοι καθρέπτες στις πόρτες, η αεροτομή, που χωρίζει αισθητικά το πίσω παρμπρίζ, η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή με τα 3 πλευρικά παράθυρα.

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από λιτό και μοντέρνο ταμπλό, έχει πολλά σημεία αποθήκευσης, μαλακά υλικά και άνετα καθίσματα, ενώ το ντουλαπάκι του συνοδηγού, φέρει το Citroen Smart Pad Support.

Νέα, γυαλιστερά μαύρα paddles (μανέτες) για τις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (με νέο λεβιέ), είναι ενσωματωμένα σταθερά πίσω από το τιμόνι και επιτρέπουν άμεσες αλλαγές ταχυτήτων, ανεξάρτητα από τη γωνία του τιμονιού.

Ο λεβιές έχει 3 θέσεις (R, N και D). Στο «M» ενεργοποιείται η χειροκίνητη λειτουργία, ενώ υπάρχει και η θέση «B» για ενεργοποίηση της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας στην ηλεκτρική έκδοση. Η κονσόλα ενσωματώνει επίσης το ηλεκτρικό χειρόφρενο και τον επιλογέα των προγραμμάτων οδήγησης, όπου οι επιλογές

Το νέο Citroen C4 C-Cross προσφέρεται με τέσσερις επιλογές με βενζινοκινητήρα Euro 6d: 1.2 lt PureTech 100 S&S με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και 1.2 lt PureTech 130 S&S, 1.2 lt PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8 (το 8άρι αυτόματο κιβώτιο).

Διαθέσιμο και με δύο επιλογές κινητήρα diesel Euro 6d: 1.5 BlueHDi 110 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8.

Επίσης, η ηλεκτρική έκδοση αποδίδει 136 ίππους, έχοντας άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm. Η επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα στο πρόγραμμα Sport και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. Η μπαταρία είναι 400 V Li-Ion με χωρητικότητα 50 kWh. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, η μπαταρία είναι εγγυημένη για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ για το 70% της χωρητικότητά της στη φόρτιση.

Από 17.950 ευρώ το ολοκαίνουργιο Citroen C4 C-Cross

Στo Mode 4, σε ταχυφορτιστή 100 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται με ρυθμό 10 χλμ./λεπτό, πράγμα που σημαίνει πως σε 30 λεπτά της ώρας, έχει φορτίσει στο 80%.

Στο Mode 3, με wall box οικιακό 32 A η επαναφόρτιση της μπαταρίας επιταχύνεται και διαρκεί 7,5 ώρες σε μονοφασικό ρεύμα ή ακόμη και 5 ώρες σε τριφασικό, με τη χρήση του standard εσωτερικού φορτιστή 11 kW.

Η Citroen προσφέρει και μια λύση «one-stop shop» για την εγκατάσταση ενός Wall Box στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό και την παράλληλη χρήση της εφαρμογής MyCitroën οι πελάτες προγραμματίζουν τη φόρτιση του οχήματος για να ωφελούνται από τα ωράρια οικονομικού ρεύματος όπου κι αν βρίσκονται.

Το νέο Ë-C4 C-Cross - 100% Electric και το νέο C4 C-Cross είναι εξοπλισμένα από τη βασική τους κιόλας έκδοση, με την ανάρτηση που χρησιμοποιεί τα Progressive Hydraulic Cushions, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα C4 Cactus και C5 Aircross SUV, παρέχοντας εξαιρετική άνεση και αίσθηση οδήγησης πάνω σε «μαγικό χαλί», για ευεξία, δυναμισμό και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά.

Κι ακόμη, υπάρχουν τουλάχιστον 16 αποθηκευτικοί χώροι με συνολικό όγκο 39 λίτρων που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη πρακτικότητα για τις καθημερινές ανάγκες.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται με τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση:

1. Active Safety Brake: Το σύστημα φρενάρει αυτόματα το όχημα σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης ανιχνεύοντας και αναλύοντας εμπόδια, είτε σταθερά είτε κινούμενα, πεζούς, ποδηλάτες ή οχήματα, ακόμα και τη νύχτα.

2. Ειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης και φρένο ασφαλείας μετά την σύγκρουση: Η συσκευή προειδοποιεί τον οδηγό ότι το όχημα κινδυνεύει να συγκρουστεί με το όχημα μπροστά, από 30 χλμ./ώρα και πάνω. Η ειδοποίηση ενεργοποιείται λίγο πριν την επέμβαση του αυτόματου συστήματος πέδησης. Το φρένο ασφαλείας μετά τη σύγκρουση, ενεργοποιείται για τον περιορισμό των επιπτώσεων μετά την πρώτη σύγκρουση.

3. Σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων: Ο οδηγός ειδοποιείται από μια προειδοποιητική λυχνία στους εξωτερικούς καθρέπτες εάν υπάρχει αυτοκίνητο στο τυφλό σημείο.

4. Σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αναχώρηση από τη λωρίδα: Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και διορθώνει την τροχιά του οχήματος μόλις εντοπίσει τον κίνδυνο ακούσιας αναχώρησης λωρίδας χωρίς να ενεργοποιηθεί το φλας. Ο οδηγός μπορεί να αποτρέψει αυτήν την διόρθωση, εάν το επιθυμεί, κρατώντας το τιμόνι σταθερά.

5. Adaptive cruise control με λειτουργία Stop & Go: Το σύστημα προσαρμόζεται στην ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος διατηρώντας αυτόματα την απόσταση ασφαλείας που είχε επιλέξει προηγουμένως ο οδηγός. Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα έχει επίσης τη δυνατότητα να σταματήσει το όχημα και να το επανεκκινήσει αυτόματα, χωρίς την επέμβαση του οδηγού, ενεργοποιώντας τα φρένα και το γκάζι.

6. Highway Driver Assist: Αυτή η ημι-αυτόνομη δυνατότητα οδήγησης επιπέδου 2 συνδυάζει το Adaptive cruise control με τη λειτουργία Stop & Go και το Active Lane Departure Warning, με το όχημα να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα και την πορεία σε δρόμους με ευδιάκριτη διαγράμμιση. Ο οδηγός μπορεί έτσι να αναθέσει εν μέρει την οδήγηση, ο μόνος περιορισμός είναι να συνεχίζει να επικεντρώνεται στο δρόμο, με τα χέρια του οδηγού στο τιμόνι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

7. Coffee Break Alert: Ο οδηγός προειδοποιείται από μια ένδειξη στο ταμπλό ότι πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα μετά από δύο ώρες οδήγησης με ταχύτητες πάνω από 70 km/h.

8. Driver Attention Alert: Το σύστημα αξιολογεί την κατάσταση εγρήγορσης του οδηγού εντοπίζοντας αποκλίσεις στην τροχιά του αυτοκινήτου και προειδοποιεί τον οδηγό εάν μειωθεί η εγρήγορση.

9. Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας: Το σύστημα εμφανίζει τα σήματα ορίου ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και ορισμένα σήματα κυκλοφορίας (στάση, μονόδρομος κ.λπ.). Η ταχύτητα καταγράφεται με μία μόνο ενέργεια ως σημείο ρύθμισης του Adaptive Cruise Control.

10. Αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων: Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την αυτόματη εναλλαγή από μεγάλη σε μεσαία σκάλα (και αντίστροφα) στα φώτα.

Από 17.950 ευρώ το ολοκαίνουργιο Citroen C4 C-Cross

Εξάλλου, σε τεχνολογίες διασύνδεσης, η οθόνη αφής 10", που ο χειρισμός της γίνεται μόνο με την άκρη του δακτύλου, είναι το πραγματικό κέντρο ελέγχου του οχήματος. Δέχεται και φωνητικές εντολές.

Η ασύρματη φόρτιση για smartphones επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών συμβατών με Qi να φορτίζεται επαγωγικά στην κεντρική κονσόλα.

Το ConnectedCAM Citroën, ένα ανεξάρτητο σύστημα κάμερας ενσωματωμένο στο κάτω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη, χρησιμοποιεί τεχνολογία Full HD και GPS. Αυτή η κάμερα, σας επιτρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία ή βίντεο της εξωτερικής σκηνής μπροστά από το όχημά σας, με τα αντίστοιχα δεδομένα να είναι αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη κάρτα μνήμης 16 GB. Χάρη στη σύνδεση WiFi, τα δεδομένα που καταγράφονται από την κάμερα μπορούν να μεταφερθούν σε smartphone για κοινή χρήση μέσω e-mail ή κοινωνικών δικτύων. Το ConnectedCAM Citroën καταγράφει συνεχώς τον δρόμο μπροστά από το παρμπρίζ και αποθηκεύει αυτόματα την εικόνα σε περίπτωση ατυχήματος.

Το Connect Assist, μια δωρεάν, χωρίς συνδρομή, 24/7 υπηρεσία κλήσης έκτακτης ανάγκης και βοήθειας βάσει τοποθεσίας, επιτρέπει την αποστολή της κατάλληλης βοήθειας, είτε αυτόματα, είτε πατώντας το κουμπί έκτακτης ανάγκης.

Η εφαρμογή MyCitroën που δίνει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως: προγραμματισμός φόρτισης και προθέρμανσης της καμπίνας ή ενεργοποίηση του κλιματισμού πριν την ώρα αναχώρησης για βελτιστοποίηση της ηλεκτρικής αυτονομίας, έλεγχος της χωρητικότητας της μπαταρίας και της υπολειπόμενης αυτονομίας, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και η θέση του οχήματος.

Το Connect Nav, το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης τελευταίας γενιάς, συνδυάζεται με υπηρεσίες όπως το TomTom Traffic, το οποίο παρέχει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, τοποθεσία και τιμές πρατηρίων βενζίνης και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, πληροφορίες για τον καιρό και τοπική αναζήτηση για σημεία ενδιαφέροντος, εστιατόρια, κλπ. Οι χρήστες θα εκτιμήσουν επίσης την ένδειξη των υπηρεσιών Danger Zones. Αυτό το σύστημα είναι ειδικά βελτιωμένο με πληροφορίες στην ηλεκτροκίνηση του οχήματος, με POI συμπεριλαμβανομένων των ζωνών ηλεκτρικής φόρτισης εκτός από τους σταθμούς καυσίμων και μια γραφική αναπαράσταση που δείχνει την ακτίνα δράσης σύμφωνα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, για καλύτερη διαχείριση της αυτονομίας του οχήματος.

Το ConnectPlay με τη λειτουργία Mirror Screen συμβατή με το Android Auto και το Apple CarPlay που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε εφαρμογές από το smartphone σας στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου με πλήρη ασφάλεια. Το Νέο C4 C-Cross διαθέτει τέσσερις υποδοχές USB που επιτρέπουν σε όλους να επαναφορτίζουν το smartphone τους: δύο υποδοχές στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας (μία USB τύπου A και μία USB τύπου C) και δύο υποδοχές USB τύπου A στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας - για τους πίσω επιβάτες.

Οι τιμές του νέου Citroen C4 C-Cross ξεκινούν από τις 17.950 ευρώ και του ηλεκτρικού από τις 33.800 ευρώ, που με κρατική επιδότηση μειώνεται στις 28.348,39 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ