FORMULA 1

Η πρώτη Aston Martin F1 μετά από 60 χρόνια

Η AMR21
Η AMR21 ASTON MARTIN FORMULA 1

Η Aston Martin έκανε τα αποκαλυπτήρια της AMR21, πίσω από το τιμόνι της οποίας θα μπουν φέτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Λανς Στρολ.

Η Aston Martin αποκάλυψε το πρώτο της μονοθέσιο της Formula 1 μετά το 1960, την AMR21, την οποία θα οδηγούν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 28 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Μετά τη μετονομασία της Racing Point σε Aston Martin F1 και την έλευση του Φέτελ από τη Ferrari, η ομάδα του Silverstone -βαμμένη πια στο κλασικό βρετανικό αγωνιστικό πράσινο- έθεσε στόχο να φτάσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού σε βάθος πενταετίας.

Επιμέλεια: Πάνος Διαμάντης

Αρχικά, όπως εξηγεί ο αγωνιστικός διευθυντής Ότμαρ Ζαφνάουερ, "στόχος μας για το 2021 είναι να οικοδομήσουμε πάνω στις βάσεις όσων πετύχαμε πέρσι και να κάνουμε άλλο ένα βήμα εμπρός. Δεν υπάρχει λόγος να μην τα καταφέρουμε, με τους ταλαντούχους ανθρώπους της ομάδας και με τη νέα οικονομική επένδυση".

Η επένδυση προέρχεται από τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ομάδας, Λόρενς Στρολ, πατέρα του Λανς Στρολ. "Η επιτυχία δεν έρχεται εν μία νυκτί, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τοποθετούμε όλα τα σημαντικά κομμάτια του παζλ για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία φέτος και τα επόμενα χρόνια", συμπλήρωσε ο Ζαφνάουερ.

Όπως είναι φυσικό, η AMR21 αποτελεί εξέλιξη της περσινής Racing Point RP20, με τα νέα μηχανικά μέρη της Mercedes. Όπως εξήγησε ο τεχνικός διευθυντής Άντριου Γκριν, οι αλλαγές που έγιναν φέτος εστιάζονται στην ουρά, για την τοποθέτηση της νέας πίσω ανάρτησης, αλλά και στην αεροδυναμική, για την ανάκτηση της άντωσης που χάθηκε με τις φετινές αλλαγές (κυρίως) στο πίσω μέρος του δαπέδου.

Η AMR21
Η AMR21 ASTON MARTIN FORMULA 1


Μια από τις προκλήσεις της ομάδας θα είναι να αντλήσει από τον Σεμπάστιαν Φέτελ τον καλύτερο εαυτό του τετράκις πρώην πρωταθλητή, έπειτα από το καταστροφικό για εκείνον 2020. Πέρσι, η απόδοσή του Γερμανού ήταν τόσο φτωχή με τη Ferrari που κέρδισε μόλις 33 βαθμούς, και με την εμφανή του απογοήτευση έφτασε στο χείλος της αποχώρησης από τη Formula 1.

"Πάντα έλεγα ότι στα 33 σου δεν ξεχνάς πώς να οδηγείς ένα μονοθέσιο της F1", είπε ο Ζαφνάουερ. "Οπότε, έχει να κάνει με κάτι άλλο, που θα δουλέψουμε σκληρά για να το εξαλείψουμε. Ένα χέρι στον ώμο σημαίνει ότι όλοι ακούν τις ανάγκες σου, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το αυτοκίνητο θα είναι όπως το θέλει, και το στήσιμο όπως του ταιριάζει.

Έχουμε δύο οδηγούς να προσέξουμε. Κι αν τους φερθούμε με ισότητα, όπως κάναμε με επιτυχία στο παρελθόν, αυτό είναι αρκετό για τον Σεμπ. Κι έπειτα, αν οδηγεί όπως μπορεί, τότε σίγουρα θα πάρουμε τον καλύτερο εαυτό του", κατέληξε ο Ζαφνάουερ.

Photo Credits: Aston Martin Formula 1

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ