ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο Eclipse Cross που δεν θα δει η Ευρώπη

Αυτό είναι το νέο Eclipse Cross που δεν θα δει η Ευρώπη

Η αποκάλυψη του νέου SUV της ιαπωνικής μάρκας, συνοδεύτηκε με έμμεση παραδοχή για απόσυρση της εταιρείας από τη γηραιά ήπειρο.

Με ανακοίνωσή της, προ λίγου καιρού, η Mitsubishi είχε αναφέρει ότι εξετάζει την παρουσία της στην Ευρώπη, καθώς επανακαθορίζει τα εμπορικά της πλάνα. Τώρα, με την αποκάλυψη του ανανεωμένου Eclipse Cross του 2022, παραδέχεται εμμέσως ότι αποσύρεται από την Ευρώπη, καθώς ανέφερε ότι το μοντέλο θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία τον Νοέμβριο, και στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Επίσης, θα υπάρχει μια plug-in υβριδική έκδοση, διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές.

Το επανασχεδιασμένο Eclipse Cross διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις στο στυλ, δημιουργώντας μια κομψή, σπορ εμφάνιση SUV. Το μπροστινό μέρος υιοθετεί την εξελιγμένη έκδοση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Dynamic Shield της Mitsubishi, με νέο προφυλακτήρα και ανανεωμένη διάταξη φωτισμού. Αλλαγές έχουμε και στο πίσω μέρος, με εικονικά τρισδιάστατα φώτα και νέα πόρτα.

Μέσα στην καμπίνα, κυριαρχεί το μαύρο χρώμα με ασημί τόνους και σε ανοιχτό γκρι δερμάτινα καθίσματα, ενώ ομοίου χρώματος είναι και η επένδυση των θυρών. Φέρει ένα νέο σύστημα ήχου με οθόνη 8 ιντσών (SDA), η οποία μετακινήθηκε πιο κοντά σε οδηγό και συνοδηγό για ευκολία στη χρήση.

Το Eclipse Cross εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού MIVEC 1.5 lt – 152 hp, από αλουμίνιο για λιγότερο βάρος που συνδυάζεται με οκτατάχυτο κιβώτιο συνεχούς μεταβλητού χρονισμού των σχέσεων (CVT).

Διαθέτει και το σύστημα S-AWC της Mitsubishi, που προσφέρει σταθερό χειρισμό και ακριβή έλεγχο, ενώ έχει αναθεωρηθεί και το στήσιμο της ανάρτησης MacPherson μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων, πίσω.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ