ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γεγονός η συνεργασία της Dacia με τη Lada

H αποκάλυψη του πρωτότυπου Bigster Concept της Dacia
H αποκάλυψη του πρωτότυπου Bigster Concept της Dacia DACIA

Η δημιουργία της νέας επιχειρηματικής μονάδας Dacia-Lada θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Dacia.

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα νέα που αντλήθηκαν από την χθεσινή παρουσίαση της στρατηγικής Renaulution του ομίλου Renault.

Υστερα από όσα αναφέραμε για τη Renault και την Alpine, σήμερα σειρά έχει η Dacia και το τι θα κάνει στο πενταετές πρόγραμμά της. Το πλέον σημαντικό είναι η συνεργασία με τη ρωσική Lada, επίσης του ομίλου Renault από το 2017, για τη δημιουργία της επιχειρηματικής μονάδας Dacia-Lada, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της και το χαρτοφυλάκιο των μοντέλων της.

Στο πλαίσιο αυτό, η αποκάλυψη του πρωτότυπου Bigster Concept, ανοίγει νέους δρόμους στη μικρομεσαία κατηγορία για τη Dacia.

Όντας μέλος του ομίλου Renault, από το 2004, η Dacia έχει επωφεληθεί και αξιοποιεί τις καλύτερες λύσεις του ομίλου, αλλά και της συμμαχίας Renault - Nissan – Mitsubishi. Χάρη σε ένα λιτό μοντέλο διανομής, η Dacia έχει δημιουργήσει όνομα σε 44 χώρες, με 7 εκατομμύρια οχήματα να πωλούνται μέχρι στιγμής και πολλά best- seller. Χρόνο με το χρόνο, τα Sandero και Duster παραμένουν αντίστοιχα το κορυφαίο σε λιανικές πωλήσεις στην Ευρώπη και το νούμερο SUV σε πωλήσεις.

H αποκάλυψη του πρωτότυπου Bigster Concept της Dacia
H αποκάλυψη του πρωτότυπου Bigster Concept της Dacia DACIA


Τώρα, ως προς τη συνεργασία με τη Lada, που υποστηρίζεται από έναν παγκόσμιο όμιλο αυτοκινήτων, όπως η Renault, με στοχευμένη τεχνολογική υποστήριξη, θα χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια και εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα CMF-B της Alliance, η οποία θα επιτρέψει στην Dacia και τη Lada να μετακινηθούν από 4 πλατφόρμες σε 1, και από 18 τύπους αμαξώματος σε 11.

Τα οχήματα που θα βασίζονται σε αυτή την πλατφόρμα, θα διατίθενται τόσο με κινητήρες εναλλακτικής καυσίμων όσο και με υβριδικούς κινητήρες.

Προς το παρόν Dacia και Lada μοιράζονται ένα μοντέλο. Το Lada Largus που κατασκευάζεται στη Ρωσία, είναι η έκδοση του Dacia Logan MCV.

Για το 2021, η Dacia θα έχει ως αιχμή τα εξελιγμένα Sandero, Logan και το Dacia Spring - το πιο οικονομικό ηλεκτρικό αστικό αυτοκίνητο της Ευρώπης, ενώ 3 νέα μοντέλα είναι στον ορίζοντα για το 2025.

Ως προς το Bigster Concept, είναι ευρύχωρο, στιβαρό SUV 4,6 μέτρων. Μεγαλύτερο του Duster, ουσιαστικά θα είναι το νέο Lada Niva (στη μεγάλη του έκδοση – θα διατίθεται και σε compact), αλλά με σήμα Dacia για ορισμένες αγορές. Οι γραμμές του είναι απλές, η υπογραφή φωτισμού σε σχήμα Υ είναι τώρα μεγαλύτερη, ενώ το σκούρο πράσινο χρώμα, υποστηρίζει τον περιπετειώδη χαρακτήρα. Χωρίς επένδυση χρωμίου ή απομίμηση αλουμινίου, το Bigster Concept είναι ένα όχημα κατασκευασμένο με ανακυκλωμένα πλαστικά για όλα τα εξωτερικά προστατευτικά πάνελ.

Εν αναμονή για το μοντέλο παραγωγής που θα στηριχθεί σε αυτό το πρωτότυπο.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ