ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 45.350 ευρώ η νέα C-Class στην Ελλάδα

Η νέα C-Class της Mercedes Benz
Η νέα C-Class της Mercedes Benz DAIMLER AG

Η άφιξή της νέας C - Class της Mercedes-Benz Hellas αναμένεται στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο οι παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη..

Τιμές και εξοπλισμό ανακοίνωσε η Mercedes-Benz Hellas, για τη νέα C-Class, η οποία θα λανσαριστεί στη χώρα μας το καλοκαίρι.

Συνέχεια ενός από τα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, μοντέλα αυτοκινήτων της γερμανικής μάρκας, διαχρονικά, με πωλήσεις πάνω από 10,5 εκατομμύρια μονάδες από το 1982, η νέα C-Class, λανσάρεται στην κλασική Sedan αλλά και την Estate έκδοση, που δεν είναι άλλη από την station wagon.

Εφοδιασμένη με σύστημα 48V, ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, φέρει σχεδιαστικές αλλαγές τόσο στο εξωτερικό μέρος, όσο και στην καμπίνα, όπου υιοθετεί στοιχεία πολυτέλειας από την μεγαλύτερη S-Class.

Ξεχωρίζει για τον οδηγοκεντρικό της χαρακτήρα, με ταμπλό και οθόνη κεκλιμένα ελαφρώς προς τον οδηγό, μεγάλες οθόνες (πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και αφής 11,9 ιντσών), ατμοσφαιρικό φωτισμό με οπτικές ίνες και σύστημα MBUX τελευταίας γενιάς, με διαισθητικό χειρισμό και δυνατότητα εκμάθησης.

Εκτός από το Mercedes me PIN που διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό, υψηλό επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων στο αυτοκίνητο εγγυάται πλέον μια σειρά από νέες αλληλοσυνδεόμενες λειτουργίες επαλήθευσης ταυτότητας, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα. Με το προσωπικό προφίλ, το οποίο μεταφέρεται πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο με λειτουργικό σύστημα NTG7, ο οδηγός θα απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή μία εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης. Επίσης, όλες οι λειτουργίες του μενού υποστηρίζονται και στα ελληνικά (εκτός από τις φωνητικές εντολές).

Ειδικά, η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» γίνεται πιο διαδραστική και μπορεί να μαθαίνει ενεργοποιώντας τις online υπηρεσίες στην εφαρμογή Mercedes me App. Επιπλέον, ορισμένες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να πούμε «Hey Mercedes» για ενεργοποίηση, όπως η πραγματοποίηση μίας τηλεφωνικής κλήσης. Η φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» εξηγεί επίσης τις λειτουργίες του οχήματος και μπορεί να βοηθήσει, για παράδειγμα, στη σύνδεση ενός smartphone μέσω Bluetooth ή στην εύρεση ενός φαρμακείου. Ακόμη, μπορεί να αναγνωρίζει τους επιβάτες του αυτοκινήτου από τις φωνές τους.

Streaming μουσικής: επιλογή ανάμεσα σε εκατομμύρια τραγούδια

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει αποκλειστικά τετρακύλινδρα μοτέρ από την τρέχουσα οικογένεια αρθρωτών κινητήρων Mercedes-Benz FAME, έχοντας

ήπιο υβριδικό σύστημα δεύτερης γενιάς. Τα μοτέρ βενζίνης είναι: 1.5 lt – 170 hp & 204 hp, 2.0 lt – 258 hp και τα πετρελαίου: 2.0 lt – 200 hp & 265 hp.

Διαθέσιμο και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC, το οποίο εξελίχθηκε για την προσαρμογή της ενσωματωμένης μίζας-δυναμό και τοποθετείται σε όλα τα μοντέλα C-Class.

Οι εκδόσεις βενζίνης, προσφέρονται και με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, που επιτρέπει τη μετάδοση υψηλότερης ροπής με ιδανική κατανομή των φορτίων αξόνων, για δυναμική οδήγηση. Συν τοις άλλοις, παρουσιάζει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Photo Credits: Mercedes Benz

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ