ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Cupra Formentor FZ: Με 5κυλινδρο Turbo 400 ίππων

To Cupra Formentor FZ με 5κυλινδρο Turbo 400 ίππων
To Cupra Formentor FZ με 5κυλινδρο Turbo 400 ίππων CUPRA

Το ισπανικό σπορ συμπαγές SUV φημολογείται ότι θα πυροδοτείται από τον 5κύλινδρο εν σειρά Turbo κινητήρα 2,5 λίτρων του Audi RS Q3.

Η "άγρια" έκδοση FΖ του Formentor, του συμπαγούς SUV της Cupra, φημολογείται ότι θα είναι περισσότερο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν - αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι στο ρύγχος της θα διαθέτει τον 5κύλινδρο εν σειρά Turbo κινητήρα 2.5 λίτρων και 400 ίππων του Audi RS Q3.

Ωστόσο, ακόμα είναι άγνωστο αν ο όμιλος Volkswagen θα επιλέξει να ρυθμίσει λίγο χαμηλότερα την ιπποδύναμη του συγκεκριμένου κινητήρα στο Formentor FΖ, ή αν θα επιλέξει να τη διατηρήσει στους 400 ίππους - κάτι που πιθανότατα θα συμβεί μόνο αν πρόκειται να υπάρξει αναβάθμιση ισχύος στο RS Q3. Με τις μέχρι στιγμής εκδόσεις, το Formentor φτάνει ως τους 310 ίππους, με τον κινητήρα 2.0 TSI.

To Cupra Formentor FZ με 5κυλινδρο Turbo 400 ίππων
To Cupra Formentor FZ με 5κυλινδρο Turbo 400 ίππων CUPRA


Το σίγουρο είναι ότι η πλατφόρμα MQB Evo του ομίλου, στην οποία βασίζεται το Formentor (όπως και τα VW Golf και Skoda Octavia) μπορεί να αντέξει τόση ισχύ, αν και στην περίπτωση του RS Q3 συνδυάζεται με τετρακίνηση Quattro και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Πριν από 3 μήνες το Formentor FZ εθεάθη να κάνει δοκιμές, φημολογούμενα με αυτόν τον κινητήρα, στη γερμανική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ενώ πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια και νέες φωτογραφίες από τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξής του.

Photo Credits: Cupra

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ