FORMULA 1

Formula 1: Ο Μπότας την pole, ο Ράσελ το χειροκρότημα στις κατατακτήριες του Grand Prix του Σακχίρ

Ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes σε στιγμιότυπο από το Sakhir GP
Ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes σε στιγμιότυπο από το Sakhir GP AP PHOTOS

Τρομερός ο Τζορτζ Ράσελ στις πρώτες κατατακτήριες με την Mercedes, πήρε τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση του αυριανού Grand Prix του Σακχίρ πίσω από τον poleman Βάλτερι Μπότας. Τρίτος ο Φερστάπεν, τέταρτος ο Λεκλέρκ.

Σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, με γύρους στα 53-54 δευτερόλεπτα, με κυκλοφοριακό κομφούζιο και με τέρμα γκάζι στο 60% της γρήγορης χάραξης της πίστας του Σακχίρ στο Μπαχρέιν, οι οδηγοί της Formula 1 είδαν το απόγευμα του Σαββάτου (5/12) τι θα ακολουθήσει την Κυριακή (6/12) στο προτελευταίο Grand Prix του 2020.

Οι Μάγκνουσεν, Λατίφι, Άιτκεν, Ράικονεν, Φιτιπάλντι έμειναν εκτός Q2, οι Οκόν, Άλμπον, Φέτελ, Τζοβινάτσι, Νόρις δεν πέρασαν στο Q3 και εκεί, στο τελευταίο δίλεπτο, έγινε μια τεράστια μάχη με τους δέκα οδηγούς να βγαίνουν όλοι μαζί στο σιρκουί για την τελευταία τους ευκαιρία.

Ο Βάλτερι Μπότας έγραψε τον ταχύτερο γήρο στα 53.337, με τον Τζορτζ Ράσελ να είναι για μόλις 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός στην πρώτη του διαδικασία με την Mercedes, με την οποία τρέχει στη θέση του ασθενή Λούις Χάμιλτον. Τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν, τέταρτος ο Σαρλ Λεκλέρ, πέμπτος ο Σέρτζιο Πέρεζ, έκτος ο Ντάνι Κβίατ, έβδομος ο Ντάνιελ Ρικάρντο, όγδοος ο Κάρλος Σάινθ, ένατος ο Πιερ Γκασλί και δέκατος ο Λανς Στρολ, με τον αυριανό αγώνα να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Formula 1: Ο Μπότας την pole, ο Ράσελ το χειροκρότημα στις κατατακτήριες του Grand Prix του Σακχίρ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ