FORMULA 1

H Red Bull ανακοίνωσε τον Σέρτζιο Πέρεζ στη θέση του Άλεξ Άλμπον

Ο Σέρτζιο Πέρεζ στον αγώνα του Σακχίρ με την Racing Point στις 6 Δεκεμβρίου του 2020.
Ο Σέρτζιο Πέρεζ στον αγώνα του Σακχίρ με την Racing Point GIUSEPPE CACACE, POOL VIA AP

Ο Άλεξ Άλμπον έχασε τη θέση του στη Red Bull, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/12) τη συμφωνία της με τον Σέρτζιο Πέρεζ για το πρωτάθλημα του 2021.

Οδηγός της Red Bull θα είναι στο πρωτάθλημα του 2020 ο Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός αποχώρησε από τη Racing Point που ως Aston Martin πλέον επέλεξε τους Σεμπάστιαν Φέτελ - Λανς Στρολ, δεν είχε πολλές επιλογές, όμως η νίκη του στο Άμπου Ντάμπι, στο προτελευταίο Grand Prix για το 2020, εκτόξευσε τις μετοχές του και του έδωσε τη θέση στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Formula 1 τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Ο Πέρεζ τερμάτισε τέταρτος στο πρωτάθλημα του 2020 που περιελάμβανε 17 Grand Prix. Συγκέντρωσε 125 πόντους, έξι περισσότερους από τον Ντάνιελ Ρικάρντο της Renault και 20 περισσότερους από τους Κάρλος Σάινθ - Άλεξ Άλμπον, με τον δεύτερο να χάνει τη θέση του στη Red Bull και να μένει πλέον ως αναπληρωματικός οδηγός.

Στη Formula 1 από το 2011, ο Μεξικανός που έχει την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου Κάρλος Σλιμ, μετρά 191 εκκινήσεις, μία νίκη, δέκα πόντιουμς και 706 πόντους στην καριέρα του, μαζί με τέσσερις ταχύτερους γύρους. Θεωρείται δίκαια από τους κορυφαίους εν ενεργεία οδηγούς της Formula 1 και η λογική λέει πως θα πιέσει περισσότερο τον Μαξ Φερστάπεν απ' όσο τον πίεσε ο Άλεξ Άλμπον, ένας πολύ ταλαντούχος νεαρός, που προς το παρόν μπαίνει στο περιθώριο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ