ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ήρθε το εντυπωσιακό Jeep Gladiator

Ήρθε το εντυπωσιακό Jeep Gladiator
JEEP

Η επιστροφή της Jeep στην κατηγορία των pick-up με πανίσχυρο κινητήρα πετρελαίου 3.0 lt – 264 ίππων.

Από καιρό είχα γράψει για την ολική επαναφορά της Jeep στα pick-up επαγγελματικά μοντέλα αυτοκινήτων. Το λανσάρισμα του Gladiator, συμπίπτει με τα 80άγενέθλια της αμερικανικής μάρκας κι έρχεται να μπει σε μια κατηγορία μετρο μερούς «παίκτες» στην αγορά, με όνομα και παράδοση.

Όμως, το κάθε μοντέλο έχει τα δικά του ατού. Έτσι και το Gladiator, που όποιος το δει στο δρόμο, από μπροστά, θα πει αμέσως ότι είναιJeep, αλλά αν το δει με την καρότσα, θα παραξενευτεί και ίσως θα θέλει να μάθει λεπτομέρειες.

Ήρθε το εντυπωσιακό Jeep Gladiator
JEEP

Με κοντούς προβόλους, τη γνώριμη μάσκα με τις κάθετες γρίλιες, τα full-LED φωτιστικά και αποσπώμενα μέρη, σαν το παρμπρίζ που μπορεί να αναδιπλωθεί ή και να αφαιρεθεί, όπως στο Willys, του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, δίνει το δικό του στίγμα δίνουν το στίγμα αυτού του διαφορετικούpick-up. Και δεν είναι μόνο αυτά που αφαιρούνται, αλλά και η οροφή και οι πόρτες, με τους εμφανείς μεντεσέδες.

Το Gladiator, που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες, φέρει αδιάβροχη καμπίνα, κατασκευασμένη από ιδιαίτερα ανθεκτικά υλικά για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ακόμα και όταν έχουν αφαιρεθεί τα τμήματα του αμαξώματος. Διαθέτει, επίσης, πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, καρότσα μήκους 1,53 μ. που μπορεί να καλυφθεί με συρόμενο κάλυμμα, αυτόματο κλιματισμό, προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη αφής και δυνατότητα mirroring,ηλεκτρικές ευκολίες, αποσπώμενο αδιάβροχο ηχείο Bluetooth και αυτοκαθαριζόμενη κάμερα μπροστά.

Ήρθε το εντυπωσιακό Jeep Gladiator
JEEP

To Jeep Gladiator εφοδιάζεται με τον πιο ισχυρό κινητήρα που υπάρχει στα pick-up. Το 3λιτρο V6 μοτέρ πετρελαίου αποδίδει 264ίππους με την τρομερή ροπή των 600Nm, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8σχέσεων (μεταφέρει τη ροπή αυτόματα και στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα την πρόσφυση), που του επιτρέπει να ρυμουλκεί έως 2.271 κιλά.

Παράλληλα, υπάρχει και δεύτερος λεβιές, για το σύστημαSelec-Trac 4x4, που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει είτε κίνηση στους πίσω τροχούς (2H) είτε και στους τέσσερις (4Η) ή να βάλει (4L). Φέρει και πίσω μπλοκέ διαφορικό, εμπρός και πίσω άξονες Dana 44 3ης γενιάς, ενώ οι γωνίες προσέγγισης (41 μοιρών), διαφυγής (25 μοιρών) και ράμπας (18,4 μοιρών), επιτρέπουν να κινείται σε δύσκολες καταστάσεις, έχοντας 25,3 εκ. απόσταση από το έδαφος και δυνατότητα βύθισης έως 76 εκ.

Ήρθε το εντυπωσιακό Jeep Gladiator
JEEP

Προσφέρεται με τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Sport, Overlandκαι 80th Anniversary, με τιμές από τις 53.900 ευρώ. Καλύπτεται από 4ετήεργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Photo Credits: Jeep Gladiator

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ