ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο όνομα και 7 ηλεκτρικά έως το 2027 η Kia

Νέο όνομα και 7 ηλεκτρικά έως το 2027 η Kia
KIA

Νέα στρατηγική της κορεατικής μάρκας και στροφή σε ανακυκλώσιμα υλικά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Την Kia που ξέραμε δεν θα την ξεχάσουμε. Απλώς, μας συστήνεται στη νέα της εποχή, με πολυμέτωπη στρατηγική και με σλόγκαν «Movement that inspires».

Η Kia δραστηριοποιείται στον κλάδο της «μετακίνησης» για περισσότερα από 75 χρόνια ξεκινώντας με τη δημιουργία των πρώτων εγχώριας κατασκευής ποδηλάτων της Κορέας και συνεχίζοντας με την κατασκευή μοτοσυκλετών και φορτηγών διανομών. Σήμερα, η Kia είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως.

Η νέα στρατηγική της Kia επεκτείνεται σε νέους επιχειρηματικούς τομείς για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και της βιώσιμης παραγωγής μέσω της χρήσης καθαρής ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών.

Η Kia αναμένεται να παρουσιάσει 7 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έως το 2027, επιβατικά, SUV και MPV, με μεγάλη αυτονομία.

Επίσης, αναπτύσσει μια γκάμα νέων ειδικών οχημάτων (PBV) για εταιρικούς πελάτες (συνεργασία με τις Canoo και Arrival), που θα βασίζονται σε ευέλικτες πλατφόρμες «skateboard» και θα έχουν μεταβλητά αμαξώματα, σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις συγκεκριμένες ανάγκες κινητικότητας ενός ευρέος φάσματος εταιρικών στόλων. Η ζήτηση για PBV αναμένεται να πενταπλασιαστεί έως το 2030 λόγω της ταχείας και διαρκούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών κοινής χρήσης αυτοκινήτων (car sharing).

Νέο όνομα και 7 ηλεκτρικά έως το 2027 η Kia
KIA

Ένας άλλος στρατηγικός στόχος του «Plan S» είναι η δέσμευση της Kia να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της για να προσφέρει φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες κινητικότητας, με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση σε μεγάλα, παγκόσμια αστικά κέντρα.

Επιπλέον, η Kia ενισχύει την υποστήριξη και τις συνεργασίες με επιχειρήσεις που παρέχουν παγκόσμιες λύσεις κινητικότητας, διαφοροποιώντας τις υπηρεσίες κινητικότητας σε παγκόσμιες στρατηγικές περιοχές. Το 2018, η εταιρεία επένδυσε στην Grab, τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, παράδοσης φαγητού και λύσεων πληρωμής στη Νοτιοανατολική Ασία. Το Μάρτιο του 2019 έκανε το ίδιο με την Ola, μια ινδική εταιρεία που προσφέρει κοινή χρήση οχημάτων (peer-to-peer ridesharing), υπηρεσίες μεταφοράς, ταξί, παράδοση φαγητού και άλλες υπηρεσίες κινητικότητας συμπεριλαμβανομένης της WiBLE, μιας κοινοπραξίας κοινής χρήσης αυτοκινήτων με τη Repsol, τη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της Ισπανίας, στη Μαδρίτη.

H Wible, που δραστηριοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2018, αξιοποιεί 500 Kia Niro Plug-in Hybrid EVs (PHEVs) μέσω μιας διαδικασίας που επιτρέπει στους χρήστες να τα νοικιάζουν χωρίς δεσμεύσεις και να τα επιστρέφουν εντός της περιοχής εξυπηρέτησης. Το WiBLE παραμένει ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα κοινής κινητικότητας στην Ευρώπη, με περισσότερα από 130.000 μέλη.

Μια νέα υπηρεσία, η KiaMobility, παρουσιάστηκε σε όλη την Ιταλία και τη Ρωσία το Σεπτέμβριο του 2020, επιταχύνοντας το μετασχηματισμό της εταιρείας σε πάροχο λύσεων κινητικότητας ενώ τα επόμενα χρόνια θα επεκταθεί και σε πολλές άλλες χώρες.

Τώρα, το πρώτο από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα επόμενης γενιάς της Kia, θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, θα είναι crossover, με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα και ταχυφόρτιση υψηλών ταχυτήτων διάρκειας κάτω των 20 λεπτών. Επίσης θα είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο που θα φέρει το νέο λογότυπο της Kia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ