ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Ρόσμπεργκ οδήγησε το πανίσχυρο ηλεκτρικό ID.R στην πίστα

Ο Ρόσμπεργκ οδηγεί το ID.R
Ο Ρόσμπεργκ οδηγεί το ID.R Ο ΡΟΣΜΠΕΡΓΚ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ID.R

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ, οδήγησε στη βρεγμένη άσφαλτο του Nürburgring, το αγωνιστικό της VW.

Εκστασιασμένος από την απόδοση του πανίσχυρου ηλεκτρικού, αγωνιστικού ID.R, φάνηκε, όπως θα δείτε και από το video, ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, το 2016, ο οποίος αποσύρθηκε από τους αγώνες μόλις κατέκτησε τον τίτλο, με 23 νίκες καριέρας, κάθισε στο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο, προκειμένου να το δοκιμάσει στην γνωστή πίστα του Nürburgring.

Ο 35χρονος οδηγός, που γοητεύεται ιδιαίτερα από εταιρείες με καινοτόμες λύσεις και βιώσιμες ιδέες στον τομέα της κινητικότητας, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο είχε την απόδοση που είχε βιώσει και στη Formula 1. Και πρέπει να τον πιστέψουμε, διότι με 500kW ισχύος, δηλαδή 680 ίππους και άμεση ροπή 649 Nm, το αμάξωμα ανθρακονημάτων, βάρους κάτω από 1.100 κιλά, κυριολεκτικά εκτοξεύεται.

Στο Nürburgring, παρά τη βροχή, τον άνεμο και τη θερμοκρασία κάτω από δέκα βαθμούς Κελσίου, ο Ρόσμπεργκ χαμογέλα λέγοντας ότι «είναι αρκετός καιρός από τότε που οδήγησα ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στη βροχή, αλλά αμέσως ένιωσα την πρόσφυση, την επιτάχυνση και τη δύναμη του αυτοκινήτου, στο έπακρο. Συγχαρητήρια στους μηχανικούς της Volkswagen, οι οποίοι έχουν κάνει πρωτοποριακή δουλειά στον τομέα της ηλεκτροκινητικότητας με το ID.R. Ο ρόλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι να αλλάξει την κινητικότητα στο σύνολό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ID.R κατέχει επί του παρόντος πέντε πρωτιές, στο Pikes Peak του Κολοράντο (ΗΠΑ), στο Goodwood Hill (Μ. Βρετανία), στο βουνό Tianmen στο Zhangjiajie (Κίνα), κατέχει επίσης το ρεκόρ γύρου για πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Nürburgring-Nordschleife (Γερμανία) και στο Bilster Berg (Γερμανία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ