ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οδηγούμε το Renault Kadjar με 140 ίππους και αυτόματο κιβώτιο

Το Renault Kadjar
Το Renault Kadjar RENAULT

Το Renault Kadjar, το μεσαίο SUV της γαλλικής μάρκας, αποτελεί μια πλήρη πρόταση στην ελληνική αγορά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκδοση του Renault Kadjar με τον περίφημο κινητήρα 1.3 Tce – 140 hp, προϊόν της συμμαχίας Renault – Daimler, συνδυαζόμενος με 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Είχα οδηγήσει καιρό πριν το ίδιο μοτέρ, με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο και όπως να το κάνουμε, υπάρχει διαφορά στη λειτουργία. Όχι στην απόδοση, αλλά στην άνεση, την κλιμάκωση των σχέσεων και την κατανάλωση.

Το Kadjar ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV και η ανανέωση του φθινοπώρου του 2018, του χαρίζει έναν αέρα φρεσκάδας που τον χρειαζόταν. Οι πινελιές αλουμινίου προσδίδουν φινέτσα, ενώ οι τονισμένοι πίσω θόλοι και η πίσω αεροτομή, αναδεικνύουν μια δυναμική σιλουέτα στα 4.449 μ. μήκος. Τα 20 εκ. απόστασης από το έδαφος, μαζί με τις 17άρες ζάντες αλουμινίου, τονίζουν ακόμα περισσότερο την αθλητική κορμοστασιά του μοντέλου.

Το Renault Kadjar
Το Renault Kadjar RENAULT

Το μεγάλο μεταξόνιο των 2,646 μ., είναι απόλυτα επαρκές για πέντε ενήλικες επιβάτες, με ικανοποιητικό χώρο αποσκευών (χωρίς ρεζέρβα, 527 λίτρα με λαβές “Easy Break” για την ασύμμετρη αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος). Το κόκπιτ αποδεικνύεται λειτουργικό, διατηρώντας τα περιστροφικά χειριστήρια και μια οθόνη 7 ιντσών του συστήματος infotainment R-LINK 2. Οι πίσω επιβάτες, θα επωφεληθούν και από δύο θύρες USB, ιδιαίτερα χρήσιμες στα ταξίδια.

Το μοτέρ βενζίνης 1.3 Tce – 140 hp, στην έκδοση δοκιμής, συνεργάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT. Αποδεικνύεται ιδιαίτερα αξιόπιστο, σε ξεκουράζει, έχει γρήγορες αλλαγές σχέσεων και δεν καταναλώνει πολύ περισσότερο από το 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Η μόνη παρατήρηση, έχει να κάνει με την απουσία μανετών αλλαγής ταχυτήτων από το τιμόνι, για πιο σπορ οδήγηση.

Το Renault Kadjar
Το Renault Kadjar RENAULT

Γενικά το σύνολο κινείται πολιτισμένα. Το αμάξωμα των 1546 κιλών δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δρόμο, με τη δικίνητη έκδοση να παρουσιάζεται ευχάριστη ακόμα και σε εκτός δρόμους διαδρομές, ενώ και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αποχώρησης, είναι στα ατού για off-road καταστάσεις.

Εν γένει το Renault Kadjar αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και με το αυτόματο κιβώτιο, που πολλοί θέλουν, ακόμα πιο δελεαστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ