ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού IONIQ 5

Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού IONIQ 5
Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού IONIQ 5 HYUNDAI

Η ειδική σειρά ηλεκτρικών μοντέλων της Hyundai, θα προσφέρει βελτιωμένες εμπειρίες μέσω προηγμένων λύσεων κινητικότητας.

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε σήμερα την πρώτη εικόνα του πολυαναμενόμενου μεσαίου μεγέθους IONIQ 5 CUV.

Είναι το πρώτο μοντέλο της αποκλειστικής σειράς ηλεκτρικών (BEV) μοντέλων της IONIQ και το πρώτο όχημα που βασίζεται στην ηλεκτρική -παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα Hyundai Motor Group (E-GMP), που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας επόμενης γενιάς, θέτοντας την εταιρεία σε μια νέα εποχή «καθαρής» κινητικότητας.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία του IONIQ 5 περιλαμβάνουν Parametric Pixels, τη μικρότερη μονάδα ψηφιακής απεικόνισης, καθώς και την φιλική προς το περιβάλλον Color Material Finish (CMF) που συνδέει τα αναλογικά με ψηφιακά συναισθήματα. Η μπροστινή πλευρά του IONIQ 5 είναι διακοσμημένη με συστοιχίες 256 φώτων εμπνευσμένων από pixel που υποδηλώνουν την ψηφιακή τεχνολογία.

Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού IONIQ 5
Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού IONIQ 5 HYUNDAI

Επίσης, το IONIQ 5 είναι το πρώτο Hyundai που διαθέτει οροφή clamshell, που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, ελαχιστοποιώντας έτσι τα κενά των πάνελ και δημιουργώντας μια καθαρή και υψηλής τεχνολογίας συνολική εμφάνιση. Οι αεροδυναμικοί τροχοί αντικατοπτρίζουν ακόμη περισσότερο το θέμα σχεδιασμού Parametric Pixel, και θα προσφέρονται σε διάμετρο 20 ιντσών, τις μεγαλύτερες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε ένα ηλεκτρικό Hyundai.

Το IONIQ 5 θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο, ωστόσο η κορεατική μάρκα αναφέρει ότι θα έχει εξαιρετικά γρήγορη ικανότητα φόρτισης, που του επιτρέπει να κινηθεί πάνω από 100 χιλιόμετρα με φόρτιση 5 λεπτών, ενώ για το 10%-80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, χρειάζονται μόλις 18 λεπτά φόρτισης!

Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού IONIQ 5
Οι πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού IONIQ 5 HYUNDAI

Κι ακόμα, διαθέτει τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) που λειτουργεί ως τροφοδοτικό (110 / 220V) και επιτρέπει στο IONIQ 5 να μπορεί να μεταφέρει ενέργεια στο δίκτυο. Για παράδειγμα, μπορεί να μεταφέρει με τροφοδοσία 3,5KW, ενέργεια στο σπίτι ή ακόμα και σε έναν ηλεκτρικό φούρνο για μπάρμπεκιου!

Οσον αφορά στις επιδόσεις, υπόσχεται επιτάχυνση 5,3 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ