ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel Zafira-e Life συμβατό με αναπηρικά αμαξίδια

Η AMF-Bruns τροποποιεί μοντέλα Opel ώστε να είναι ικανά για τις ανάγκες ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Η AMF-Bruns τροποποιεί μοντέλα Opel ώστε να είναι ικανά για τις ανάγκες ατόμων με κινητικά προβλήματα. OPEL AUTOMOBILE GMBH

Η AMF-Bruns τροποποιεί μοντέλα Opel ώστε να είναι ικανά για τις ανάγκες ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στις μετακινήσεις και –δυστυχώς- συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στις υποδομές και στα μέσα μεταφοράς, όποιες λύσεις εμφανίζονται αποτελούν βάλσαμο.

Ειδικά τώρα, στη νέα εποχή της κινητικότητας μηδενικών ρύπων, δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Η Opel, σε συνεργασία με την AMF-Bruns, παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Zafira-e Life, σε μια τροποποιημένη, πιστοποιημένη έκδοση που είναι κατάλληλη για άτομα με ειδικές ικανότητες, με μεγάλο πίσω άνοιγμα για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Το Zafira-e Life προσφέρεται σε δύο μήκη M (4,95 μ.) και L (5,30 μ.), με όλες τις παροχές άνεσης και ασφάλειας.

Με τη μπαταρία των 50 kWh, εγκατεστημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, οι επιβάτες απολαμβάνουν ευρυχωρία εφάμιλλη με οποιουδήποτε άλλου Zafira Life. Με το χαμηλωμένο πάτωμα, το εσωτερικό ύψος στην περιοχή του αναπηρικού αμαξιδίου είναι περίπου 1,420 μ. και το ελεύθερο ύψος 1,500 μ. Το τμήμα για το αναπηρικό αμαξίδιο έχει πλάτος περίπου 81 εκ. και μήκος 1,400 μ. (Zafira-e Life M) ή 1,710 μ. (Zafira-e Life L).

Opel Zafira Life Rollstuhlfahrzeug
Opel Zafira Life Rollstuhlfahrzeug OPEL AUTOMOBILE GMBH

Η αντιολισθητική ράμπα στο μεγάλο πίσω άνοιγμα επιτρέπει εύκολη πρόσβαση. Με τη βοήθεια ενός συστήματος συγκράτησης επιβατών και αναπηρικού αμαξιδίου προδιαγραφών DIN και ISO, το αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να ασφαλίζει στο πάτωμα του αυτοκινήτου, για μεγαλύτερη σιγουριά στο ταξίδι. Επιπλέον, υπάρχουν πολύ μακριοί ιμάντες για τη συγκράτηση του αμαξιδίου στο εμπρός τμήμα.

Το προαιρετικό σύστημα υποστήριξης κεφαλής και πλάτης FutureSafe αυξάνει περαιτέρω την προστασία. Το σύστημα δύο τμημάτων μπορεί να ρυθμίζεται ατομικά για το χρήστη του αναπηρικού αμαξιδίου και να περιστρέφεται προς το πλάι για εξοικονόμηση χώρου όταν δεν μεταφέρεται αμαξίδιο.

Με τον χρήστη του αναπηρικού αμαξιδίου στο αυτοκίνητο, πέντε ακόμα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν στην πρώτη και δεύτερη σειρά. Όταν δεν υπάρχει αναπηρικό αμαξίδιο, η πατενταρισμένη ράμπα EasyFlex - που επίσης διατίθεται προαιρετικά - μπορεί να αναδιπλωθεί επίπεδα στο εσωτερικό, γρήγορα και εύκολα.

Αυτό δημιουργεί πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο για τη μεταφορά αποσκευών και χώρο για δύο επιπλέον άτομα. Με δύο περιστρεφόμενα-αναδιπλούμενα καθίσματα στην 3η σειρά το “5+1” γίνεται ένα άνετο επταθέσιο – ανεξάρτητα από το μήκος που έχει επιλεγεί.

Opel Zafira Life Rollstuhlfahrzeug
Opel Zafira Life Rollstuhlfahrzeug OPEL AUTOMOBILE GMBH

Με τη μπαταρία των 50 kWh, το Zafira-e Life μπορεί να διανύσει έως 231 χλμ., ενώ η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται σε επιτοίχιο φορτιστή στο σπίτι, σε δημόσιους ταχυφορτιστές ή σε οικιακές πρίζες. Σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης με συνεχές ρεύμα και ισχύ 100 kW, η μπαταρία 50 kWh του Zafira-e Life αναπληρώνει μέχρι το 80% της φόρτισής της σε μόλις 30 λεπτά.

Εκτός των Opel Zafira-e Life και Opel Zafira Life, η γκάμα τροποποιημένων εκδόσεων περιλαμβάνει επίσης το Opel Combo Life και το Opel Movano.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ