ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Ράλλυ Ακρόπολις: Κατατέθηκε πρόταση για διεξαγωγή του στην Στερεά Ελλάδα

Ράλλυ Ακρόπολις: Κατατέθηκε πρόταση για διεξαγωγή του στην Στερεά Ελλάδα
VOLKSWAGEN MOTORSPORT MEDIA

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμαρχο Λαμιέων, καταθέτοντας πρόταση για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με βάση την πόλη της Λαμίας.

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από το πρόγραμμα του WRC και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, θα γίνει φέτος τον Σεπτέμβριου, μεταξύ 9 και 12 του μηνός.

Σήμερα μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μαζί με τον Δήμαρχο Λαμιέων, Ευθύμιο Καραϊσκο, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ κατέθεσαν πρόταση για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με βάση την πόλη της Λαμίας.

Η ανακοίνωση:

"Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή πρότασης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη, για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με βάση την πόλη της Λαμίας.

Στον κ. Αυγενάκη κατατέθηκε ολοκληρωμένη μελέτη – φάκελος υποψηφιότητας για τη φιλοξενία και διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), που θα φιλοξενήσει η χώρα μας από 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την περασμένη Παρασκευή.
Ο κ. Σπανός συνεχάρη τον Υφυπουργό για τη μεγάλη επιτυχία της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC και τόνισε πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαθέτει το δυναμικό και την τεχνογνωσία για την φιλοξενία του αγώνα.
Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη σημαντική δουλειά και την προετοιμασία στην οποία έχουν προβεί και επισήμανε ότι οι διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας είναι ξεχωριστές και έχουν γράψει μεγάλη ιστορία στο Ράλλυ Ακρόπολις.
Προσέθεσε, μάλιστα, ότι έντονο ενδιαφέρον πρόκειται να εκφράσει επισήμως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε πως «οποιαδήποτε από τις δύο Περιφέρειες κι αν επιλεγεί, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνας που θα θυμόμαστε για χρόνια".


TAGS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ