ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 25.751 ευρώ το νέο Seat Leon e-HYBRID

Tο νέο Seat Leon e-HYBRID
Tο νέο Seat Leon e-HYBRID SEAT

To πρώτο Plug in hybrid μοντέλο της ισπανικής μάρκας, έφτασε στην Ελλάδα με τιμή που επιδοτείται αλλά προσφέρεται και για εταιρική χρήση.

Η 4 η γενιά του Seat Leon, τα έχει όλα. Δύο αμαξώματα, 5θυρο και Sportstourer, κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και φυσικού αερίου, τώρα και Plug-in Hybrid, που φορτίζεται από πρίζα.

Το Leon, ανέκαθεν ήταν εμβληματικό μοντέλο για ην ισπανική μάρκα και με την εξηλεκτρισμένη του έκδοση, προχωρά προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Το πρώτο Plug-in υβριδικό μοντέλο της Seat, αποτελεί βασικό μέρος της ηλεκτρικής προϊοντικής της επίθεσης, καθώς θα λανσάρει πέντε νέα ηλεκτρικά ή plug in hybrid μοντέλα μέχρι το τέλος του 2021.

Το μοντέλο εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες του ομίλου VW, που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.4 lt TSI - 110kW (150hp), με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 85kW (116hp), για παραγωγή συνδυαστικής ισχύος 150kW/204hp και 350Nm ροπής. Χάρη στη μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά έως και 64 χλμ., ενώ όταν χρησιμοποιείται και ο βενζινοκινητήρας, μπορεί να φτάσει τα 800 χιλιόμετρα αυτονομίας.

To πρώτο Plug in hybrid Seat Leon
To πρώτο Plug in hybrid Seat Leon SEAT


Το Leon e-hybrid χρησιμοποιεί τεχνολογία αυτόματης μετάδοσης DSG για μεγιστοποίηση της απόδοσης. Το κιβώτιο έξι ταχυτήτων του SEAT Leon επωφελείται τώρα από την τεχνολογία shiftby-wire έτσι ώστε ο επιλογέας ταχυτήτων να μην συνδέεται μηχανικά στο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά σήματα για την αλλαγή.

Εχει υπολογιστεί ότι εκπέμπει μεταξύ 25 - 30 γρ.χλμ., διοξείδιο του άνθρακα, με τη μέση κατανάλωση μεταξύ 1,1 - 1,3 λίτρων καυσίμου ανά 100χλμ.

Φέρει σειρά καινοτόμων τεχνολογιών φωτισμού, όπως φωτισμό εσωτερικού περιβάλλοντος, πίσω φως coast to coast, με δυναμικά φλας, προβολείς Full LED και φώτα καλωσορίσματος.

Στο εσωτερικό, ο κύριος πρωταγωνιστής, στον βασικό εξοπλισμό, είναι η κεντρική οθόνη ψυχαγωγίας 10” και το ψηφιακό cockpit 10,25”, ενώ με διακόπτη μπορείς να ρυθμίσεις τα προγράμματα λειτουργίας, Eco σε Sport.

Επίσης, είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο της Seat, έχοντας Full Link συμπεριλαμβανομένου του ασύρματου Android Auto και CarPlay.

Ως προς την ασφάλεια, διαθέτει προσαρμοζόμενο cruise control, βοήθεια έκτακτης ανάγκης, βοήθεια ταξιδιού, side & exit assist κ.ά.

Λειτουργικά, το αυτοκίνητο εκκινεί ηλεκτρικά και όταν η μπαταρία εξαντλείται, το σύστημα μετάδοσης κίνησης επιστρέφει σε υβριδική λειτουργία. Η μπαταρία μπορεί να συνδεθεί και να αναπληρωθεί σε μόλις 3 ώρες και 40 λεπτά χρησιμοποιώντας φορτιστή 3,6kW (Wallbox) ή λιγότερο από 6 ώρες χρησιμοποιώντας φορτιστή 2,3kW.

Επίσης, δεδομένου ότι η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο στο πίσω μέρος, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ στην 5-πόρτα παραλλαγή είναι 270 λίτρα, ενώ στην έκδοση Sportstourer φτάνει τα 470 λίτρα.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 33.490 ευρώ, όμως ενώ για την περίοδο του λανσαρίσματος ισχύει ειδικό προωθητικό πρόγραμμα με όφελος 2.500 ευρώ για όλες τις εκδόσεις.

Κατά συνέπεια, οι τιμές ξεκινούν από 25.751 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ