ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Dacia Lodgy μας θυμίζει ότι τα πολυμορφικά υπάρχουν

To Dacia Lodgy Stepway
To Dacia Lodgy Stepway

Το Dacia Lodgy μας θυμίζει ότι τα πολυμορφικά υπάρχουν. Με ισχυρές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, μεγάλους χώρους, 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Στον κατακλυσμό που ζούμε –μέρα που είναι με όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες από τις νεροποντές- από τα μοντέλα SUV και Crossover, αυτοκίνητα άλλων κατηγοριών αμαξωμάτων, τείνουν να περάσουν στην αφάνεια.

Κι όμως, ορισμένα μοντέλα υπάρχουν, ακριβώς για να μας θυμίζουν ότι αυτές οι υπό εξαφάνιση κατηγορίες, έχουν φωτεινά παραδείγματα διατήρησή τους στην αγορά.

Το Dacia Lodgy Stepway
Το Dacia Lodgy Stepway

Η Dacia, για την οποία προ ημερών έγραψα σχετικά, με την παρουσίαση των ανανεωμένων Sandero, Sandero Stepway και Logan, διαθέτει ένα ακόμα μοντέλο –πέραν του δημοφιλούς Duster- στη φαρέτρα της.

Πρόκειται για το Lodgy, ένα ακόμη μοντέλο value for money από τη ρουμανική εταιρεία, μέλος του ομίλου της Renault, που αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα του γαλλικού ομίλου.

Το Lodgy, είναι ένα πολυμορφικό – πολυχρηστικό όχημα, μια κατηγορία η οποία μεσουρανούσε πριν από μια δεκαετία, το οποίο με μήκος 4,5 μ., και μεταξόνιο 2,81 μ., μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες, ενώ ανάλογα τη διαρρύθμιση της καμπίνας (2θέσια, 5θέσια, 7θέσια), ο χώρος αποσκευών, που επίσης είναι ζητούμενο στην κατηγορία αυτή, κυμαίνεται από 207 έως 1.861 λίτρα.

Σχεδιαστικά, το χρώμιο στην ποδιά, προσδίδει αρχοντιά και crossover χαρακτήρα, οι ράγες οροφής αναδεικνύουν την πολυχρηστικότητα, τα μεγάλα φωτιστικά και οι μυώδεις προφυλακτήρες, χαρίζουν όγκο, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, φέρνουν άπλετη φωτεινότητα στην καμπίνα και η 5η πίσω πόρτα, βοηθά στην καλύτερη φόρτωση.

Στην καμπίνα, έχουν χρησιμοποιηθεί καλά υλικά, σε ένα λιτό μοτίβο, με οθόνη αφής 7 ιντσών, του συστήματος πολυμέσων Media Nav Evo. Ολες οι θέσεις είναι υπερυψωμένες, ενώ ανάλογα την έκδοση υπάρχει δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυήτων, λακαριστές επιφάνειες, δίχρωμες ταπετσαρίες και χρωμιωμένα στοιχεία.

Το Dacia Lodgy Stepway
Το Dacia Lodgy Stepway

Επίσης, υπάρχει διάσπαρτοι ακόμα 12 αποθηκευτικοί χώροι, συνολικής χωρητικότητας 30 λίτρων.

Το Dacia Lodgy προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, 4κύλινδρο, turbo, άμεσου ψεκασμού 1.3 TCe - 100 hp με και 200 Nm ροπής, και 1.3 TCe - 130 hp με 240 Nm ροπής. Υπάρχουν και μοτέρ πετρελαίου 1.5 Blue dCi (με τεχνολογία AdBlue), σε δύο εκδόσεις ισχύος, 95 και 115 hp (220 και 260 Nm ροπής αντίστοιχα). Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και σύστημα Stop & Start.

Ως προς την ανάρτηση, φέρει τα κλασικά γόνατα McPherson μπροστά και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Οι τιμές για τις εκδόσεις βενζίνης ξεκινούν από 15.980 ευρώ και για τις εκδόσεις πετρελαίου, από 16.680 ευρώ.

TAGS ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ