ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τον Νοέμβριο έρχεται η νέα BMW 128ti με τους 265 ίππους

Τον Νοέμβριο έρχεται η νέα BMW 128ti με τους 265 ίππους

Δυνατές συγκινήσεις υπόσχεται ένα ακόμη μοντέλο της BMW, με χαρακτηριστικά Μ.

Μια νέα έκδοση, η οποία τοποθετείται μεταξύ της BMW 120i και της κορυφαίας BMW M135i xDrive, έρχεται να προστεθεί στις επιλογές της νέας Σειράς 1.

Η νέα BMW 128ti, η οποία θα λανσαριστεί τον Νοέμβριο, έχοντας ειδικά ρυθμισμένη σπορ ανάρτηση M (χαμηλωμένη κατά 10 χλστ.), μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen και σύστημα διεύθυνσης με ειδική ρύθμιση, υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.

Η νέα έκδοση, τηρεί την παράδοση –από το 1960- της μάρκας από τη Βαυαρία, με το έμβλημα “TI” (αργότερα “ti”) που συμβολίζει το “Turismo Internazionale” και αποτελεί σήμα κατατεθέν των εξαιρετικά σπορ μοντέλων της φίρμας – από τις θρυλικές BMW 1800 TI και BMW 2002 TI, μέχρι τις BMW 323ti Compact και BMW 325ti Compact (τέλη της δεκαετίας του 1990).

Τον Νοέμβριο έρχεται η νέα BMW 128ti με τους 265 ίππους

Η BMW 128ti δανείζεται τις σκληρότερες αντιστρεπτικές δοκούς και βάσεις αντιστρεπτικών δοκών με υψηλή προφόρτιση από την BMW M135i xDrive, φέρει σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ, και είναι περίπου 80 κιλά ελαφρύτερη από τη ναυαρχίδα της οικογένειας.

Ο δίλιτρος κινητήρας τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo είναι άμεσος απόγονος της έκδοσης που χρησιμοποιεί η BMW M135i xDrive – η ισχυρότερη τετρακύλινδρη μονάδα του BMW Group – και αποδίδει 265 hp, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στον μπροστινό άξονα, μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport

.

Τον Νοέμβριο έρχεται η νέα BMW 128ti με τους 265 ίππους

Οι μεγάλες επιδόσεις, θέλουν και ισχυρά φρένα και για το λόγο αυτό, οι μηχανικοί τοποθέτησαν το σπορ σύστημα φρένων της M με κόκκινες δαγκάνες (για πρώτη φορά σε μοντέλο της BMW Σειράς 1).

Τα στοιχεία που κάνουν την BMW 128ti να ξεχωρίζει, είναι οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου Y\u001espoke 553 M 18 ιντσών, οι πλαϊνές ποδιές, το λογότυπο “ti” μπροστά από τους πίσω τροχούς σε σπορ κόκκινο χρώμα και οι επίσης κόκκινες πινελιές στην καμπίνα, όπως μία μεγάλη επιφάνεια Race Red στις πλάτες των στάνταρ σπορ καθισμάτων, το κεντημένο λογότυπο “ti” στο κεντρικό υποβραχιόνιο και οι ραφές στα υπόλοιπα υποβραχιόνια, τις επενδύσεις των θυρών και τα πλαίσια οργάνων. Η στεφάνη του σπορ τιμονιού Μ όπως και το κάλυμμα του αερόσακου, φέρουν κι αυτά κόκκινη ραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ