WRC

WRC: Ασυναγώνιστος ο Σόρντο στη Σαρδηνία

O Ντάνι Σόρδο στη Φινλανδία

Ο Ντάνι Σόρντο είναι αγκαλιά με τη νίκη οδηγώντας εξαιρετικά το Hyundai i20 στην επιστροφή δράσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς μετά τα χώματα της Τουρκίας πήραν σειρά αυτά στο βόρειο τμήμα της Σαρδηνίας.

Εκεί, στο τρίτο αγώνα πριν το φινάλε μιας χρονιάς κουτσουρεμένης, λόγω κορονοϊού, ο Ντάνι Σόρντο, ο οποίος επέστρεψε στο μπάκετ του Hyundai i20, μετά από 6 μήνες, από το Μεξικό, κατάφερε με 5 κερδισμένες ειδικές διαδρομές, στις 12 που έγιναν μέχρι σήμερα, να έχει τα πρωτεία του αγώνα.

Πλέον, αύριο, πρέπει να πηγαίνει για τα επόμενα 42 χιλιόμετρα που απομένουν, με μια διαφορά 27 δευτ. από τον Οζιέ με το Toyota Yaris, οδηγώντας χαλαρά, χωρίς πίεση, για να φθάσει στη νίκη, η οποία μπορεί να μην σημαίνει τίποτα για τον τίτλο, είναι όμως θέμα γοήτρου.

Ο Οζιέ, 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θα προσπαθήσει οπωσδήποτε να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Είναι δεύτερος στη βαθμολογία πίσω από τον Εβανς και έχει βάλει στόχο, στο φινάλε του στο WRC, να φύγει με έναν ακόμα τίτλο.

Πολύ κοντά στον Οζιέ, είναι ο Νεβίλ, με ένα ακόμα Hyundai, ο οποίος κέρδισε μια ειδική διαδρομή. Εχει, μαθηματικά, ελπίδες για τον τίτλο και θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη Σαρδηνία, όπως και ο Εβανς, που κι αυτός ήταν ταχύτερος σε μια ειδική διαδρομή με το Yaris, όμως δύσκολα θα ανέβει στο βάθρο.

Ο Σούνινεν, που ξεκίνησε εντυπωσιακά την Παρασκευή με το Ford Fiesta, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε ρυθμό, με τα προβλήματα που είχε, ενώ ο Τάνακ, που κι αυτός κυνηγά τον τίτλο και είναι τρίτος στο πρωτάθλημα, με πρόβλημα στην ανάρτηση του Hyundai i20 από την Παρασκευή, έχασε πολύτιμο χρόνο. Όμως, θα επιχειρήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο.

Κατάταξη 2ης ημέρας

1. Σόρντο - Hyundai i20 Coupe WRC 2ώρες 14’35’’.5

2. Οζιέ - Toyota Yaris WRC +27.4

3. Νεβίλ - Hyundai i20 Coupe WRC +28.9

4. Εβανς - Toyota Yaris WRC +58.4

5. Σούνινεν - Ford Fiesta WRC +01.06.9

6. Τάνακ - Hyundai i20 Coupe WRC +02.25.3

7. Λουμπέ - Hyundai i20 Coupe WRC +03.37.0

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ