WRC

WRC: Στα χιόνια της Ιταλίας κόλλησαν οι ελπίδες του Εβανς για τίτλο

WRC: Στα χιόνια της Ιταλίας κόλλησαν οι ελπίδες του Εβανς για τίτλο

Ο Οζιέ βρίσκεται αγκαλιά με τον 7ο παγκόσμιο WRC τίτλο της καριέρας του, ύστερα από την ατυχία του Εβανς (VIDEO).

Ενας αγώνας που, μολονότι τελειώνει αύριο, όπου πέφτει και η αυλαία του πρωταθλήματος, θα θέλουν όλοι να ξεχάσουν. Πλην ενός: του Ελφιν Εβανς, ο οποίος όντας επικεφαλής του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφορά 14 βαθμών από τον Σεμπαστιάν Οζιέ, πήγαινε στην Ιταλία όχι μόνο για ένα, αλλά για πολλά αποτελέσματα που θα τους έδιναν τον τίτλο.

Όμως, οι κακές καιρικές συνθήκες, με το χιόνι να πέφτει έντονα σήμερα σε ορισμένες ειδικές διαδρομές, έκανε την άσφαλτο πολύ γλιστερή, με αποτέλεσμα ο Βρετανός, στην 11η από τις 13 διαδρομές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, κι ενώ ήταν τρίτος στην κατάταξη του αγώνα, να κάνει τετ-α-κε, να βγάλει εκτός δρόμου το Toyota Yaris και κάπου εκεί, στα χιόνια του ιταλικού βορρά, να «παγώσουν» τα όνειρά του για τον τίτλο.

Κρίμα για τον Εβανς, το ανερχόμενο αστέρι –παρόλο που είναι 32 ετών- που με δύο νίκες φέτος και καλά πλασαρίσματα, έδειξε ότι έχει μέλλον.

Όμως, το παρόν λέγεται Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος, με 6 συνεχόμενους τίτλους από το 2013 έως και το 2018, έχει πάρει τα ηνία του αγώνα και οδηγώντας ήρεμα αύριο, με τραβηγμένο το πόδι από το γκάζι, πολύ δύσκολα στα 40 χλμ. που απομένουν για το φινάλε του αγώνα, να χάσει τον 7ο τίτλο του, με τη νέα του ομάδα, την Toyota.

Το επισημαίνω αυτό, διότι ο Οτ Τάνακ, ο οδηγός της Hyundai και περσινός πρωταθλητής, που παραμένει μαθηματικά σε τροχιά τίτλου, είναι στην τρίτη θέση. Μόνο αν εγκαταλείψει ο Οζιέ και ταυτόχρονα ο ίδιος κερδίσει και την τελευταία, υπερειδική διαδρομή που δίνει επιπλέον 5 βαθμούς, μόνον τότε μπορεί να πάρει τον τίτλο.

Ας αφήσω στην άκρη τα σενάρια, καθώς έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Για την ιστορία, και ο Νεβίλ, ο έτερος οδηγός της Hyundai, που διεκδικούσε κι αυτός τον τίτλο, τέθηκε εκτός μάχης ήδη από την Παρασκευή.

Επίσης, ενδιαφέρον υπάρχει και για τον τίτλο κατασκευαστών. Η Hyundai προηγείται με 7 βαθμούς διαφορά της Toyota και αν τερματίσουν στο 2-3 οι δύο οδηγοί της, Σόρντο και Τάνακ, τότε κατακτά τον τίτλο.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ