ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική: Δεν πήγαν στην πρώτη προπόνηση οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Κατσίβελης και ο Χρυσικόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ σε αγώνα για τη Stoiximan Basket League
Ο Κατσίβελης και ο Χρυσικόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI

Οι τρεις παίκτες της ΑΕΚ που έχουν κληθεί για το "παράθυρο" του Φεβρουαρίου (Δημήτρης Μωραΐτης, Δημήτρης Κατσίβελης, Λίνος Χρυσικόπουλος) δεν έδωσαν το "παρών" στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής. Διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΚΑΕ ΑΕΚ.

Χωρίς τους τρεις παίκτες της ΑΕΚ που έχουν κληθεί στην αποστολή (Δημήτρης Μωραΐτης, Δημήτρης Κατσίβελης, Λίνος Χρυσικόπουλος) πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών, εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων για τα προκριματικά του EuroBasket 2022 -η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει παρουσία στην τελική φάση.

Από την πλευρά των κιτρινόμαυρων, αυτό που αναφέρεται για την απουσία των τριών διεθνών παικτών από την πρώτη προγραμματισμένη προπόνηση της Εθνικής, έχει να κάνει με απόφαση της διοίκησης. Κάτι που στηρίζεται στο γεγονός πως το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, ζητήθηκε από την ΕΟΚ να πάρει επίσημη θέση για το γεγονός πως διεξήχθη αγώνας την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου (σ.σ.: φωτογραφίζεται ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ), εν μέσω του πρωτοκόλλου που ισχύει για τον κορονοϊό. Επισημαίνουν μάλιστα πως μόλις λάβουν γραπτή απάντηση από την ΕΟΚ, τότε θα τοποθετηθούν κι αυτοί με κάθε επισημότητα.

Όπως φαίνεται, ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε επίσης το γεγονός πως οι πέντε (5) διεθνείς παίκτες του Προμηθέα κόπηκαν από την αποστολή για τα "παράθυρα" μετά την επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκε από τον αχαϊκό σύλλογο. Βέβαια, πριν από λίγες ώρες, ο Προμηθέας ενημέρωσε επίσημα πως ένας εκ των πέντε διεθνών παικτών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό μετά από νέο διαγνωστικό έλεγχο που έγινε -συνεχίζονται τα τεστ τις προσεχείς ώρες.

Η διοίκηση της ΕΟΚ βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με εκείνη της ΚΑΕ ΑΕΚ προκειμένου οι τρεις αθλητές να δώσουν κανονικά το "παρών" στην πρώτη συγκέντρωση και την αναχώρηση της αποστολής για τη Ρίγα, αφού σε άλλη περίπτωση ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα μείνει με μόλις δέκα (10) διαθέσιμους παίκτες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕΚ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ