STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: "Με τον μη καταλογισμό του φάουλ αλλοιώθηκε η τελική έκβαση του αγώνα"

Ο Ζερμέιν Λαβ πεσμένος στο παρκέ
Ο Ζερμέιν Λαβ πεσμένος στο παρκέ EUROKINISSI

Διαβάστε το σκεπτικό της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για την επανάληψη του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για 6ην αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με αφορμή το φάουλ που δεν δόθηκε στον Ζερμέιν Λαβ.

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την ολική επανάληψη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, αποδεχόμενος την ένσταση των ασπρόμαυρων για φάουλ στον Ζερμέιν Λαβ που δεν καταλογίστηκε λίγο πριν από το τέλος. Βάσει του σκεπτικού της απόφασης, ο Αθλητικός Δικαστής θεωρεί αδόκιμη την επανάληψη μόνο των τελευταίων δευτερολέπτων (την στιγμή δηλαδή που γίνεται η φάση), αποφασίζοντας εν τέλει την ολική επανάληψη της αναμέτρησης.

Ταυτόχρονα όμως, δεν ερευνήθηκε το γεγονός πως οι διαιτητές δεν πήγαν στο Instant Replay αμέσως μετά για να δουν πόσος χρόνος απέμενε μετά το φάουλ στον Γιόνας Ματσιούλις.

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης:

"Η μερική επανάληψη εξυπηρετεί κατά την κρίση του παρόντος Δικαιοδοτικού Οργάνου αποκλειστικά περιπτώσεις σχετικές με την εσφαλμένη χρονομέτρηση του αγωνιστικού χρόνου από τον χρονομέτρη του αγώνα, οπότε ενδεδειγμένη απόφαση είναι πράγματι η μερική επανάληψη της αναμέτρησης, ώστε να παιχθεί ο πραγματικός χρόνος του αγώνα και όχι εκείνες που άπτονται εσφαλμένης εφαρμογής των λοιπών -πλην δηλαδή των σχετικών με τον αγωνιστικό χρόνο- κανονισμών.

Εν προκειμένω, η αιτίαση της ΚΑΕ για κακή μέτρηση του αγωνιστικού χρόνου δεν ερευνήθηκε καθόλου, εφόσον κατά την κρίση του Δικαστηρίου με μόνο τον μη καταλογισμό του σφάλματος (φάουλ) αλλοιώθηκε ούτως ή άλλως η τελική έκβαση του αγώνα. Το να καταλογίσει το παρόν Όργανο το σφάλμα, που παρέλειψαν να πράξουν οι διαιτητές, να επιβάλει να εκτελεστεί μία βολή και να συνεχιστεί από το χρονικό σημείο ο αγώνας, όπως αιτείται η ενιστάμενη ΚΑΕ, είναι κατά την κρίση του αδόκιμο.

Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, πρέπει να γίνει δεκτή εν μέρει η ένσταση και να διαταχθεί ως επανορθωτικό μέτρο η ολική επανάληψη του αγώνα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΕΚ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ