ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Άλμπα: Μία πεντάδα γεμάτη γερμανική ελπίδα

Η ομάδα της Άλμπα Βερολίνου
Η ομάδα της Άλμπα Βερολίνου EUROKINISSI

Η Άλμπα Βερολίνου πήρε μία τεράστια νίκη κόντρα στη Φενέρ (89-63), ολοκληρώνοντας το παιχνίδι, έχοντας στα τελευταία 197 δευτερόλεπτα, μία πεντάδα γεμάτη από ντόπιους παίκτες. Μάλιστα, όπως αναφέρε ο Γενικός Διευθυντής της Άλμπα, η ομάδα προπονεί συνολικά 10.000 παιδιά.

Κάτι πολύ ασυνήθιστο και συνάμα ιδιαίτερο έγινε στο παιχνίδι της Πέμπτης (10/12) μεταξύ της Άλμπα και της Φενέρ, για την 13η αγωνιστική της EuroLeague.

Η Άλμπα πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στους Τούρκους (89-63), φτάνοντας τις τέσσερις νίκες στις τελευαίες πέντε αναμετρήσεις.

Το πρώτο ημίχρονο των Γερμανών ήταν αν μη τι άλλο εξαιρετικό, με την σκληρή άμυνα και την σωστή δημιουργία στην επίθεση, κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά τόσο στις ασίστ, έχοντας 14, όσο και στο σκορ (23-16).

Ουσιαστικά η Άλμπα είχε τα πάντα στο παιχνίδι της (πλην του μακρινού σουτ) και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το μόνο που είχε να κάνει είναι να σκέφτεται το επόμενο της παιχνίδι.

Το ιδιαίτερο αυτής της αναμέτρησης όμως, δεν ήταν το +16 της διαφοράς στο σκορ, αλλά κάτι που πλέον δεν βρίσκεις εύκολο στην Ευρώπη.

Στα 3:17 για το τέλος του παιχνιδιού, ο Γιόνας Μάτισεκ, αντικατέστησε τον Τζέισον Γκρέιντζερ και κάπου εκεί σημειώθηκε ένα πρωτοφανές γεγονός.

Στα τελευταία 197 δευτερόλεπτα, η Άλμπα είχε μία πεντάδα γεμάτη από "ντόπιους" παίκτες, κάτι που πλέον μόνο ασυνήθιστο είναι...

Συγκεκριμένα, οι Μάτισεκ, Λο, Ντέλοου, Γκιφάι και Σνάιντερ, ολοκλήρωσαν το ματς για την Άλμπα, με τον κόουτς Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες, να δείχνει πως υπάρχει ταλέντο, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπια παιδιά να αγωνιστούν και οι πέντε μαζί.

Μάλιστα, όπως είπαμε, αυτό μόνο ασυνήθιστο και ίσως περίεργο είναι πλέον, αφού όπως τόνισε και ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας, Μάρκο Μπάλντι, "Είναι πολύ ασυνήθιστο και ιδιαίτερο να βλέπουμε κάτι τέτοιο σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Όλο αυτό αντανακλά στο πρόγραμμά μας. Αποτελεί μία απόδειξη για τις πρωτοβουλίες του συλλόγου μας εδώ και πολλά χρόνια για να φτάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι στη γερμανική πρωτεύουσα. Έχουμε 10.000 παιδιά που προπονούμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα".

Δείτε τα highlights του Άλμπα - Φενέρ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ