ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Άλεξ Αμπρίνες βρήκε τον εαυτό του

Ο Άλεξ Αμπρίνες σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό για την EuroLeague της σεζόν 2019/20
Ο Άλεξ Αμπρίνες σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό για την EuroLeague EUROKINISSI

Ένας νέος Άλεξ Αμπρίνες έχει εμφανιστεί στην Μπαρτσελόνα από το ξεκίνημα της σεζόν, θυμίζοντας όλο και περισσότερο τον παίκτη που έφτασε πριν μερικά χρόνια μέχρι το ΝΒΑ.

Ο Άλεξ Αμπρίνες είναι εκ των πιο σταθερών παικτών της Μπαρτσελόνα από το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Άλεξ Αμπρίνες έχει βρει τον αγωνιστικό του εαυτό. Πάνω από όλα όμως, ο Άλεξ Αμπρίνες είναι καλά. Και αυτό φαίνεται.

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που ο Ισπανός γκαρντ/φόργουορντ αποκάλυψε πως όταν βρισκόταν στο ΝΒΑ πάλευε με την κατάθλιψη και είχε φτάσει στο σημείο να μισήσει το μπάσκετ. Η αποκάλυψή του έδωσε δύναμη σε πολύ κόσμο. Με την – δύσκολη από όλες τις απόψεις λόγω κορονοϊού – σεζόν 2020/21 να έχει πλέον ξεκινήσει, ο Αμπρίνες δείχνει πλέον ότι πάνω από όλα είναι καλά, με τις επιδόσεις του στο γήπεδο να το δείχνουν αυτό ακόμα πιο ξεκάθαρα.

ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ

Σε μία Μπαρτσελόνα που προς το παρόν δεν έχει βρει ρυθμό, αφού προσπαθεί να εντρυφήσει στην φιλοσοφία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, να εντάξει στο δυναμικό της τον Νικ Καλάθη, να διαχειριστεί τους τραυματισμούς που προέκυψαν σε Κόρι Χίγκινς και Κάιλ Κούριτς, την απουσία του τραυματία Βίκτορ Κλαβέρ και το διάστημα που έλειψε λόγω κορονοϊού ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Αμπρίνες είναι σημείο αναφορας.

Στα 27 του χρόνια πλέον και απαλλαγμένος από την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του, ο Αμπρίνες δεν παίζει απλώς καλά. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, έχοντας 11 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 48.6% στα τρίποντα σε 21 λεπτά συμμετοχής στο ισπανικό πρωτάθλημα, 8.8 πόντους και 3.3 ριμπάουντ μέσο όρο με 42.9% στα τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague, βιώνοντας μέχρι στιγμής την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Τελευταία απόδειξη της τρομερής κατάστασης που βρίσκεται ήταν η εμφάνισή του κόντρα στην – μέχρι πρότινος αήττητη στην ACB – Τενερίφη, όπου είχε 16 πόντους με 4/5 τρίποντα στην νίκη της Μπαρτσελόνα με 81-74, όντας ο πρώτος σκόρερ των Καταλανών.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΕ

Ο Αμπρίνες έχει βρει τον εαυτό του και αυτό είναι πάνω από όλα καλό για τον ίδιο σε όλα τα επίπεδα. Μαζί, βρήκε ξανά την αγάπη του για το μπάσκετ, παίζοντας πλέον σε ένα διαφορετικό τέμπο, όντας πολύτιμος για την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί έχουν μέχρι στιγμής μέτρια εικόνα, αλλά βλέπουν με χαρά τον Αμπρίνες να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και να δίνει κάτι σημαντικό: Απειλή από μακρινή απόσταση, σε μία περίοδο που με εξαίρεση τον Μίροτιτς οι άλλοι σουτέρ της ομάδας (Κούριτς, Χίγκινς) δεν βρίσκονται ακόμα στο 100% λόγω των τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν.

Ο Αμπρίνες είναι ένας από τους λόγους που η Μπαρτσελόνα μοιάζει πανίσχυρη όταν βρίσκει ρυθμό. Είναι ένας γηγενής παίκτης, ο οποίος συμπληρώνει ιδανικά ένα ρόστερ που – στα χαρτιά – έχει μεγάλο βάθος σε κάθε θέση. Πάνω από όλα όμως, το βασικό για τον Αμπρίνες είναι ότι έχει βρει τον εαυτό του. Έχει βρει ισορροπία εκτός παρκέ. Και για αυτό έχει ισορροπία μέσα σε αυτό.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ LIGA ENDESA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ