EUROLEAGUE

Ο Τζανάν Μούσα υπέγραψε στην Αναντολού Εφές για δυόμιση χρόνια

Ο Τζανάν Μούσα με τη φανέλα των Μπρούκλιν Νετς
Ο Τζανάν Μούσα με τη φανέλα των Μπρούκλιν Νετς Ⓒ 2019 DAVID ZALUBOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Η Αναντολού Εφές ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζανάν Μούσα για τα επόμενα δυόμιση χρόνια, με τον 21χρονο γκαρντ/φόργουορντ να ενσωματώνεται άμεσα στην τουρκική ομάδα.

Μία πολύ σημαντική μεταγραφή ανακοίνωσε η Αναντολού Εφές την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, αφού επισημοποίησε τη συμφωνία της με τον Τζανάν Μούσα (21, 2μ06). Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ υπέγραψε για δυόμιση χρόνια με τον τουρκικό σύλλογο, ο οποίος προσθέτει στο δυναμικό του ακόμη έναν πολύ ικανό σκόρερ.

Τα δημοσιεύματα που προέκυψαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα στην Τουρκία κι έκαναν λόγο περί ενδιαφέροντος της Φενέρμπαχτσε αποδείχθηκαν αναληθή, με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς να προϊδεάζει αρχικά για τη μεταγραφή του πελάτη του, κι εν συνεχεία την Αναντολού Εφές να γνωστοποιεί τον "γάμο" μέσω ανακοίνωσης.

Ο Τζανάν Μούσα επελέγη στο Νο29 του NBA Draft το 2018, δεν κατάφερε όμως να αποκτήσει σημαντικό ρόλο σε Μπρούκλιν Νετς και Ντιτρόιτ Πίστονς. Οι δεύτεροι ήταν μάλιστα εκείνοι που τον αποδέσμευσαν λίγες ημέρες ημέρες πριν από την έναρξη της regular season στο ΝΒΑ. Στις δύο σεζόν που βρέθηκε στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη είχε 4.3 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά 10.7 λεπτά συμμετοχής σε 49 αγώνες.

Είναι σαφές βέβαια πως στην Αναντολού Εφές θα έχει πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, έχοντας την ευκαιρία να παίξει δίπλα στον Σέιν Λάρκιν και τον Βασίλιε Μίτσιτς, δημιουργώντας μία εξαιρετικά γεμάτη περιφερειακή γραμμή, σε μια περίοδο που ο τουρκικός σύλλογος παλεύει να μαζέψει νίκες για να μπει στην οκτάδα και να προκριθεί στα playoffs της EuroLeague.

ⓒ 2021 Mark Lennihan/Associated Press

TAGS EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ