ΑΡΗΣ

Ο ΝτεΚόζι σε ρόλο ηγέτη του Άρη

Ο Κουίντον ΝτεΚόζι πανηγυρίζει στον αγώνα Άρης - Προμηθέας για την Stoiximan Basket League την σεζόν 2020/21
Ο Κουίντον ΝτεΚόζι πανηγυρίζει στον αγώνα Άρης - Προμηθέας για την Stoiximan Basket League EUROKINISSI

Ο Κουίντον ΝτεΚόζι δεν έχει το πιο “βαρύ” βιογραφικό από τους ξένους του Άρη. Ήδη ωστόσο δείχνει την διάθεση να εξελιχθεί στον ηγέτη της ομάδας, κάτι που έδειξε και κόντρα στον Προμηθέα.

Ο Κουίντον ΝτεΚόζι δεν είναι το πιο “βαρύ” όνομα του Άρη. Αυτό είναι ο Τσάλμερς. Δεν είναι καν το δεύτερο. Αυτό είναι ο Σούλερ. Στην ιεραρχία είναι βάσει ονόματος πίσω και από τους Μιλόσεβιτς, Λιτλ και Ντραγκίσεβιτς. Είναι όμως κάτι άλλο: Ο ηγέτης του Άρη.

Γνωριζοντας καλά τα ελληνικά γήπεδα λόγω του περάσματός του από Κόροιβο και Λαύριο (πέρυσι), ο 26χρονος φόργουορντ αποκτήθηκε από τους “κίτρινους” για να τους δώσει το κάτι παραπάνω στο σκοράρισμα. Ήδη ωστόσο έχει δείξει την διάθεση να γίνει πολλά περισσότερα, με τελελευταία απόδειξη τον αγώνα με τον Προμηθέα, όπου οδήγησε τον Άρη στη νίκη με 94-83, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ “ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ” ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Το βιογραφικό του ΝτεΚόζι δεν είναι τόσο βαρύ όσο των άλλων πέντε ξένων του Άρη, κάτι που εν μέρη έχει λογική αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο μόνος από αυτούς που δεν έχει “πατήσει” τα 30 χρόνια. Ή μάλλον για την ακρίβεια είναι ο μόνος που δεν έχει πατήσει τα 33 χρόνια, αφού αυτή είναι η ηλικία του δεύτερου νεότερου ξένου των “κίτρινων” (Λιτλ).

Ο Άρης πήγε στην λογική της απόκτησης βετεράνων ξένων παικτών, ελπίζοντας ότι με την εμπειρία τους θα κάνουν την διαφορά, τραβώντας παράλληλα μαζί τους παίκτες όπως ο Κουζέλογλου, ο Φλιώνης και ο Σταμάτης. Η απόκτηση του ΝτεΚόζι όμως ενδέχεται να είναι και η πιο σημαντική.

Ο άλλοτε παίκτης του Λαυρίου είναι ο μοναδικός ξένος της ομάδας που βρίσκεται στην κατά τεκμήριο πιο παραγωγική του ηλικία. Έχει φιλοδοξίες, θέλει να αναδειχθεί. Όταν αυτό συνδυάζεται με το στυλ παιχνιδιού του και την προσέγγιση που ακολουθεί με το να επιτίθεται συνεχώς στο καλάθι, το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο με αυτό του αγώνα με τον Προμηθέα. Ο ΝτεΚόζι είναι ο πλέον “πεινασμένος” ξένος και αυτό φαίνεται.

Ο Άρης έχει πολύ δρόμο μπροστά του φέτος. Η σεζόν είναι μεγάλη και λόγω κορονοϊού έχει δώσει μόλις τρία παιχνίδια. Μετράει όμως ήδη δύο νίκες, αφού την 2η αγωνιστική νίκησε και τον Ηρακλη (με 20 πόντους του ΝτεΚόζι). Τα δύσκολα είναι μπροστά για τους “κίτρινους”. Είναι ωραίο όμως για αυτούς ότι ξέρουν πως βρήκαν ήδη τον ηγέτη τους.

TAGS ΑΡΗΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ