ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Αρμάνι: Ο τραυματισμός του Ντιλέινι ανοίγει τον δρόμο στον Μορέτι

Αρμάνι: Ο τραυματισμός του Ντιλέινι ανοίγει τον δρόμο στον Μορέτι
Ο Νταβίντε Μορέτι (AP Photo/Jeff Roberson) AP PHOTO/JEFF ROBERSON

Με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να αναμένεται να μείνει για αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης και τον Κέβιν Πάντερ επίσης τραυματία, ο Νταβίντε Μορέτι έχει μπροστά του μία τεράστια ευκαιρία.

Ο Κέβιν Πάντερ και ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ είναι στα πιτς εδώ και αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι τους κάνει παρέα τις τελευταίες ημέρες λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο. Κάπως έτσι, η Αρμάνι σιγά-σιγά ίσως χρειαστεί να πάει στο... Plan B ή ίσως και Plan C: Τον Νταβίντε Μορέτι.

Ο νεαρός γκαρντ ήταν η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της Αρμάνι πριν σκάσουν οι... βόμβες με Χάινς, Ντατόμε και Ντιλέινι. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αλλά και η μεγάλη ελπίδα του ιταλικού μπάσκετ. Και πιθανότατα έχει μπροστά του την πρώτη μεγάλη ευκαρία της επαγγελματικής του καριέρας.

Προερχόμενος από μία τριετία στο Κολέγιο του Τέξας Τεκ, ο γιος του άλλοτε παίκτη του (άλλοτε παίκτη του Περιστερίου) Πάολο Μορέτι πήγε την απόφαση να υπογράψει στην Αρμάνι έχοντας υπόψη του δύο πράγματα: 1. Θα... έτρωγε πάγκο στην αρχή επειδή θα είχε μπροστά του μεγάλα ονόματα. 2. Κάποια στιγμή ο Έτορε Μεσίνα θα του έδινε μία ευκαιρία.

Η ευκαιρία αυτή ίσως ήρθε νωρίτερα από ότι περίμεναν όλοι λόγω των τραυματισμών της Αρμάνι στην περιφερειακή της γραμμή, αλλά σίγουρα ο 22χρονος γκαρντ έδειξε έτοιμος. Με τον Μεσίνα να τον ρίχνει στο παρκέ στον χθεσινό (18/10) αγώνα με την Βίρτους Ρόμα για το ιταλικό πρωτάθλημα, ο Μορέτι ανταποκρίθηκε έχοντας 15 πόντους με 4/8 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 29 λεπτά συμμετοχής, μένοντας στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του στην νίκη της ομάδας του με 93-71.

Κάπως έτσι, ο Μορέτι υπενθύμισε στους Ιταλούς – και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ – ότι διψάει για χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες, καθώς και κάτι ακόμα: Έχει το θράσος και την προσωπικότητα να σταθεί δίπλα σε παίκτες ευγνωσμένης αξίας. Αν δεν τα είχε όλα αυτά δεν θα υπήρχαν τόσες προσδοκίες από αυτόν.

Ο Μορέτι έχει δρόμο μπροστά του. Το όπλο του είναι η ικανότητά του να δημιουργεί το δικό του σουτ, αλλά χρειάζεται να βελτιωθεί στο διάβασμα του παιχνιδιού. Αν πάρει χρόνο συμμετοχής στην EuroLeague – και λογικά θα πάρει κάποια στιγμή, αφού η Αρμάνι ξεμένει από γκαρντ – όπου το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο και οι άμυνες πιο δυνατές από ότι στην Ιταλία, σίγουρα θα πάθει ένα μικρό σοκ στην αρχή.

Όπως και να έχει, ο Μορέτι δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί σε ό,τι του ζητηθεί. Αν σταθεί στο ύψος των προσδοκιών, τότε η Αρμάνι θα έχει κερδίσει έναν ακόμα παίκτη μέχρι να επιστρέψει ο Ντιλέινι στα παρκέ. Και αυτό θα την κάνει πραγματικά επικίνδυνη.

TAGS ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΙΤΑΛΙΑ ΕΥΡΩΠΗ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ