ΙΩΝΙΚΟΣ

Χουγκάζ: "Χαρούμενος από την κλήση μου στην Εθνική Ανδρών, κάθε αθλητής θα ήταν περήφανος"

Ο Νίκος Χουγκάζ σε φάση από την αναμέτρηση Ιωνικός - Μεσολόγγι (6/2/2021)
Ο Νίκος Χουγκάζ σε φάση από την αναμέτρηση Ιωνικός - Μεσολόγγι (6/2/2021) EUROKINISSI

Ο Νίκος Χουγκάζ δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ανδρών στα "παράθυρα", ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να δουλεύει.

Ο Νίκος Χουγκάζ ήταν ένα από τα νέα πρόσωπα της Εθνικής Ανδρών στο τελευταίο "παράθυρο" των προκριματικών του Eurobasket. Μιλώντας λοιπόν για την κλήση του στην εκπομπή "Pick N Roll" της Cosmote TV δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκα στην Εθνική Ανδρών. Κάθε αθλητής θα ένιωθε πολύ περήφανος. Δούλευα από την αρχή του καλοκαιριού πολύ σκληρά και αυτός ήταν ένας από τους στόχους μου" δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ακόμα:

Για το αν αισθάνεται πίεση επειδή και οι δύο γονείς του έπαιζαν μπάσκετ: "Πολλοί μπορούν να πιστεύουν ότι ένα όνομα από πίσω ασκεί πίεση, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Οι γονείς μου με βοηθούν να χτίσω νοοτροπία ως αθλητής και άνθρωπος".

Για το πώς αισθανόταν όταν για ένα μικρό διάστημα είχε προπονητή τον πατέρα του, Κρις Χουγκάζ, στον Πανιώνιο πριν από μερικά χρόνια: "Πολύ περίεργο να τον έχω προπονητή. Χρειαζόμουν κάποιο χρόνο για να συνηθίσω και να προσαρμοστώ σε μία κατάσταση".

Για το αν έχει πάρει κάποιο αγωνιστικό στοιχείο από τον πατέρα του: "Ο πατέρας μου είχε πολύ καλό σουτ, προσπαθώ να σουτάρω το ίδιο, αλλά πιστεύω ότι τον έχω περάσει ήδη".

Για το τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του και ποιο είναι το δυνατό του σημείο: "Αυτό που πρέπει να βελτιώσω σίγουρα είναι η άμυνα, αλλά γενικά όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού μου. Το δυνατό σημείο μου είναι το σουτ και τα επιθετικά ριμπάουντ".

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του: "Πρώτος στόχος είναι να βελτιώνομαι καθημερινά. Θέλω να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο, στην Ευρώπη ή το ΝΒΑ, αλλά αυτό είναι πολύ μακρινό ακόμα".

Για τα πρότυπά του: "Θαυμάζω τον Άντονι Ντέιβις και στην Ευρώπη μου αρέσει πολύ ο Κλάιμπερν. Αυτό που συνδυάζουν αυτοί οι δύο είναι αθλητικότητα, για αυτό μου αρέσουν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ