ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελευθεριάδης: "Τα νέα παιδιά δεν αποτελούν καμία δικαιολογία"

Η Εθνική Ελλάδας στο ματς με τη Βοσνία
Η Εθνική Ελλάδας στο ματς με τη Βοσνία EUROKINISSI

Η Ελλάδα έχασε στη Ρίγα από τη Βοσνία (69-84) και ο άμεσος συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Γιάννης Ελευθεριάδης, δεν έψαξε να βρει καμία δικαιλογία για την ήττα αυτή.

Η Ελλάδα προκρίθηκε στο EuroBasket 2022, όμως ηττήθηκε στη Ρίγα από την καλύτερη Βοσνία (69-84), για την 5η αγωνιστική του προκριματικού γύρου. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με δεύτερη τεχνική ποινή και ο Γιάννης Ελευθεριάδης τον αντικατέστησε. Μάλιστα, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα, ενώ δεν θέλησε να ψάξει να βρει καμιά δικαιολογία για το εν λόγω αποτέλεσμα.

"Ήρθαμε εδώ με επτά νέους παίκτες, που είναι πρώτη φορά στην ομάδα. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για μας. Αρχίσαμε το ματς όχι καλά, χωρίς συγκέντρωση, ειδικά στην άμυνα και χάσαμε. Όλο το παιχνίδι προσπαθούσαμε να καλύψουμε τη διαφορά και δεν έπρεπε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Χάσαμε και τον προπονητή μας για μια διαμαρτυρία. Είναι μια εμπειρία για τους παίκτες μας, την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι. Συγχαρητήρια στη Βοσνία και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο άμεσος συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κατσίβελης τόνισε: "Θέλαμε τη νίκη για να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι με την απαιτούμενη ενέργεια, κυρίως αμυντικά. Δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια, ανοιχτά σουτ και πόντους στον αιφνιδιασμό στη Βοσνία. Όταν κυνηγάς στο σκορ σε όλο το ματς δεν είναι εύκολο, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει εμπειρία. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα για να δώσουμε ό,τι μπορούμε απέναντι στη Λετονία. Πάντα όταν παίζεις θέλεις να κερδίζεις. Θέλαμε τη νίκη για να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο για να κλείσουμε το ταξίδι των παραθύρων με τον καλύτερο τρόπο, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Στη συνέχεια ο Βασίλης Καββαδάς μίλησε για τον χρόνο και την χημεία με τα νέα παιδιά: "Δεν μπορέσαμε να πάρουμε την πρώτη θέση. Το καλό είναι πως είχαμε ήδη προκριθεί από το Νοέμβριο με τη νίκη επί της Βουλγαρίας και αυτό ήταν σημαντικό. Αυτή η ομάδα είναι νέα, συγκεντρωθήκαμε πριν έξι μέρες και είχαμε πολλά νέα πρόσωπα. Θέλαμε περισσότερο χρόνο για να βρούμε χημεία. Το θέμα είναι πως έχουμε προκριθεί, θα ξεκουραστούμε, θα δούμε τα λάθη μας και θα ετοιμαστούμε για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη Λετονία τη Δευτέρα".

Τέλος, ο Γιώργος Τσαλμπούρης δήλωσε: "Δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Αυτά τα ματς κρίνονται στο ποιος το θέλει περισσότερο και η Βοσνία φάνηκε να το θέλει πολύ περισσότερο από μας. Χάσαμε, έχουμε ένα ακόμη ματς τη Δευτέρα και θέλουμε να κερδίσουμε παρότι έχουμε ήδη προκριθεί. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου πάντα θες τη νίκη".

Όσον αφορά τη Βοσνία, ο τεχνικός της ομάδας, Βέντραν Μπόσνιτς δήλωσε χαρούμενος που κέρδισε την Ελλάδα: "Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ειδικά στην άμυνα, γιατί κρατήσαμε τον αντίπαλο κάτω από τους 70 πόντους. Είναι φανταστικό γιατί κερδίσαμε για πρώτη φορά την Ελλάδα σε επίσημο ματς. Ξέραμε πως έχουμε ήδη προκριθεί, αλλά δείξαμε μεγάλη διάθεση και κάναμε ό,τι έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Όταν ανέλαβα το 2018 είχα μεγάλο κίνητρο για να βοηθήσω την πατρίδα μου κα ένιωσα πως πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να δώσω χαρά στον κόσμο μας. Είναι σπουδαία υπόθεση που προκριθήκαμε και ειδικά ο τρόπος που το κάναμε, από ένα από τα πιο δύσκολα γκρουπ".

Ενώ ο νατουραλιζέ, Τζον Ρόμπερσον τόνισε: "Κάναμε σπουδαίο παιχνίδι, παίξαμε δυνατά και σωστά. Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, κυκλοφορήσαμε την μπάλα στην επίθεση και ακολουθήσαμε το πλάνο. Για μένα είναι τιμή που είμαι σε αυτή την ομάδα και μπορούμε να γράψουμε ιστορία".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ