Ο Σέρτζιο Ερνάντεζ, στη συνέντευξη Τύπου των Αργεντινών άμα τη αφίξει τους στο Μπουένος Άριερς, επικεντρώθηκε στον leader των "γκαούτσος" και το πιθανό ταξίδι του στο Τόκιο.

Η αποστολή της Αργεντινής, έστω και ελλιπής, έφτασε στο Μπουένος Άιρες με το ασημένιο μετάλλιο και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο.

ADVERTISING

Αυτοί, ή μάλλον... η συμμετοχή του Λουίς Σκόλα σε αυτούς, ήταν ένα από τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο προπονητής των "γκαούτσος", στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν λίγο μετά την άφιξή τους στο Μπουένος Άιρες.

Ο Σέρτζιο Ερνάντεζ, μίλησε για τον 39χρονο σέντερ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν του έχει γνωστοποιήσει ακόμη τις προθέσεις του: "Ο Λουίς είναι όπως ο Τζινόμπιλι. Είναι οι πιο δύσκολοι. Δεν σου λένε τίποτα. Δεν επιβεβαίωσε τίποτα, δεν μου έχει ωστόσο έχω ένα προαίσθημα ότι θα είναι εκεί. Και αν είμαι εγώ προπονητής στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα τον αναγκάσω να είναι".

Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος και πάλι στον ηγέτη της Αργεντινής, για τον οποίο έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της και η Μπόκα Τζούνιορς, χρησιμοποίησε νέα διθυραμβικά σχόλια: "Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες στην ιστορία του αθλητισμού της Αργεντινής. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος Είναι ο παίκτης που μας έκανε να πιστέψουμε και να παίξουμε με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες και δυναμισμό".

ADVERTISING

Όσο για τους στόχους και τις... προφητείες του Σκόλα πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Σέρτζιο Ερνάντεζ αποκάλυψε: "Όταν τελείωσε το φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο, μου είπε ότι η ομάδα μπορούσε να φτάσει στα ημιτελικά, αλλά ότι έπρεπε να μιλάμε για αυτά ώστε να θέσουμε έναν πιο αντικειμενικό στόχο. Δεν μπορούσαμε να βασιστούμε στις άλλες ομάδες για να πάρουμε το εισιτήριο για του Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά, τα πήγαμε ακόμα καλύτερα".

Photo Credits: FIBA