ΕΣΑΚΕ

ΕΣΑΚΕ: Οι αντιδράσεις για τον Προμηθέα και η ειλημμένη απόφαση των Πατρινών

Ο Μάκης Γιατράς στο Προμηθέας - Τρέντο
Ο Μάκης Γιατράς στο Προμηθέας - Τρέντο EUROKINISSI SPORTS

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αντιδρούν για την απόκτηση 13ου ξένου από τον Προμηθέα, με τους Πατρινούς να έχουν δύο Αμερικανούς στο στόχαστρό τους και να ετοιμάζονται για την τελευταία φετινή μεταγραφή πριν από τα playoffs της Stoiximan Basket League.

Το διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης (29/4), ήταν ένα τυπικό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Με εντάσεις, με διαφωνίες και με χάσμα ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Stoiximan Basket League για το ζήτημα του μέγιστου αριθμού των ξένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε οργανισμός στη σεζόν 2020/21.

Οι αντιδράσεις Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για το γεγονός ότι ο Προμηθέας ετοιμάζεται να αποκτήσει ακόμη έναν ξένο, τον 13ο για τη φετινή σεζόν (ο Τζαμάλ Νίξον έπαιξε μόνο στα ευρωπαϊκά μας), ήταν έντονες. Οι Πατρινοί έχουν στο στόχαστρό τους δύο γκαρντ που αγωνίζονται στο τουρκικό πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι θα αποκτήσουν τον έναν τις αμέσως επόμενες ώρες/ημέρες, καθώς δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τον Κέντρικ Ρέι, ο οποίος ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με την Πετκίμ στις 8/5.

Οι ομάδες είχαν συμφωνήσει να μετρήσουν οι αλλαγές του Σούπερ Καπ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι περισσότερο από μια συμφωνία κυρίων. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κανονισμός που να απαγορεύει στον Προμηθέα να αποκτήσει ακόμη έναν παίκτη.

Οι παράγοντες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θεωρούν unfair την κίνηση των Αχαιών, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν πεισμώσει από συμπεριφορές των κιτρινόμαυρων και των πράσινων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην ενδιαφέρονται να για τις απόψεις τους στο συγκεκριμένο ζήτημα από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα... παρανομίας.

Ο Πορτορικανός Τζιάν Κλαβέλ έγινε ο 12ος ξένος του Προμηθέα, μετά από τους Κουίνσι Φορντ, Τζεράι Γκραντ, Νίκολα Ραντίτσεβιτς, Ντάνι Αγκμπελέζε, Μο Φαγέ, Τζαγούν Έβανς, Ντελρόι Τζέιμς, Ντιάντε Γκάρετ, Ίαν Μίλερ, Τζέριαν Γκραντ, Τζεχάιβ Φλόιντ (δεν έπαιξε σε ματς της Α1, αποχώρησε μετά από το Σούπερ Καπ), ενώ θα ακολουθήσει η τελευταία προσθήκη πριν από τα playoffs που θα ξεκινήσουν στις 11/5.

Προς το παρόν, προηγείται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας (9/5) στον οποίο συμμετέχει η ομάδα του Μάκη Γιατρά περιμένοντας αντίπαλο (Περιστέρι - Παναθηναϊκός παίζουν στις 4/5, ο νικητής θα υποδεχθεί το Λαύριο στις 6/5).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ