ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ταυτόχρονα στην Εθνική οι κόρες των Φασούλα, Λάζαρου Παπαδόπουλου και Μποσγανά

Vanderbilt forward Mariella Fasoula (34) plays against Connecticut during the first half of an NCAA college basketball game Wednesday, Nov. 13, 2019, in Nashville, Tenn. (AP Photo/Mark Zaleski)
Φασούλα AP PHOTO/MARK ZALESKI

Η προεπιλογή της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του Eurobasket 2021 δημιούργησε μία ενδιαφέρουσα συνθήκη, αφού στην ομάδα θα συνυπάρξουν οι κόρες του Παναγιώτη Φασούλα, του Λάζαρου Παπαδόπουλου και του Γιώργου Μποσγανά.

Οι κλήσεις της Εθνική Γυναικών ενόψει του "παράθυρου" του Νοεμβρίου της FIBA για τα προκριματικά του Eurobasket 2021 περιελάμβανε 15 ονόματα. Ήταν ένα μίγμα έμπειρων και νεαρών παικτριών. Την ίδια στιγμή όμως δημιουργήθηκε μία ενδιαφέρουσα συνύπαρξη.

Αν προσέξει κάποιος τα ονόματα, θα παρατηρήσει ότι στην προεπιλογή θα συνυπάρξουν τρία απο τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, τα οποία όμως ταυτόχρονα τυχαίνει να έχουν το μπάσκετ στο DNA τους.

Ο λόγος για τις Μαριέλλα Φασούλα (23 χρονών, 1.95 μέτρα, Κάθερες), Δανάη Παπαδοπούλου (17 χρονών, 1.92 μέτρα, Παναθλητικός) και Έλενα Μποσγανά (17 χρονών, 1.88 μέτρα, Κρόνος Αγίου Δημητρίου), οι οποίες είναι κόρες πρώην διεθνών Ελλήνων παικτών. Και όχι κάποιων τυχαίων.

Η Μαριέλλα Φασούλα είναι η κόρη του Παναγιώτη Φασούλα, η Δανάη Παπαδοπούλου είναι κόρη του Λάζαρου Παπαδόπουλου και η Έλενα Μποσγανά η κόρη του Γιώργου Μποσγανά. Κοινώς, στην ομάδα είναι οι κόρες δύο εκ των σπουδαιότερων σέντερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και ενός παίκτη που άφησε το στίγμα του στην Α1, έχοντας και κάποιες συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών.

Οι Παπαδοπούλου (που δεν έχει κλείσει καλά-καλά τα 17 της χρόνια, αφού θα γίνει 17 χρονων στις 18 Νοεμβρίου) και η Μποσγανά - που έχει ήδη δεχθεί υποτροφία από το Κολέγιο του Στάνφορντ - έχουν υπάρξει συμπαίκτριες στις μικρές εθνικές ομάδες, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που οι κόρες των τριών Ελλήνων παικτών θα συνυπάρξουν στις προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών.

Ένα εξίσου ενδιαφέρον γεγονός βέβαια είναι ότι οι Φασούλα (1.95 μέτρα) και Παπαδοπούλου (1.92 μέτρα) έχουν αμφότερες ύψος πάνω από 1.90 μέτρα, δίνοντας έπειτα από χρόνια στην Ελλάδα την ευκαιρία να έχει δύο σέντερ με τέτοιο μέγεθος, που θα μπορούν να κοιτάξουν - κυριολεκτικά - στα μάτια τις αντίπαλες σέντερ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Σπανού (27 χρονών, 1.86 μέτρα) να μην τρώει... όλο το ξύλο. Παράλληλα, η Μποσγανά έχει ύψος 1.88 μέτρα και αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ. Κοινώς, αν πάνε όλα καλά, στο μέλλον η Εθνική Γυναικών αναμένεται να έχει μία frontline με αρκετό ύψος.

Όπως και να έχει, στο τέλος οι τρεις κόρες των σπουδαίων Ελλήνων παικτών θα κριθούν εκεί που κρίνονται όλα: Στο παρκέ. Σίγουρα πάντως η ταυτόχρονη κλήση τους στην Εθνική Γυναικών δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα συνθήκη, που γεμίζει αισιοδοξία τον κόσμο σχετικά με το μέλλον του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ