EUROBASKET

EuroBasket 2022: Ολοκληρώθηκε το παζλ των 24 ομάδων του τουρνουά

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λετονίας με τη Δανία για τα προκριματικά του Eurobasket
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λετονίας με τη Δανία FIBA

Εσθονία και Λιθουανία πήραν τα τελευταία δύο εισιτήρια για το EuroBasket 2022. Δείτε τις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά.

Με την Εσθονία (ηττήθηκε με 86-84 από τη Βόρεια Μακεδονία αλλά κράτησε το +8) και τη Λιθουανία (νίκησε με 77-76 τη Δανία με μπλοκ του Καλνιέτις σε λέι-απ στο φινάλε) να παίρνουν τα τελευταία δύο εισιτήρια, ολοκληρώθηκε το παζλ των 24 ομάδων που θα συμμετάσχουν στο EuroBasket 2022.

Εκεί θα βρίσκεται φυσικά και η Ελλάδα, η οποία είχε προκριθεί νωρίς πριν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στη "φούσκα" της Ρίτα απέναντι στη Βοσνία και τη Λετονία.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν: Τσεχία (οικοδέσποινα), Γεωργία (οικοδέσποινα), Γερμανία (οικοδέσποινα), Ιταλία (οικοδέσποινα), Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία, Ουκρανία, Εσθονία, Λιθουανία.

Το Eurobasket 2022 θα διεξαχθεί σε πέντε πόλεις. Στο Βερολίνο, στην Κολωνία, στο Μιλάνο, στην Πράγα και στην Τιφλίδα, με τις Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία να έχουν ήδη προκριθεί, την Κροατία να γίνεται η πρώτη που πέτυχε τον στόχο της μέσα από την προκριματική φάση και την Ελλάδα με την Βοσνία να ακολουθούν.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 18 του ίδιου μήνα, με τα νοκ-άουτ παιχνίδια που θα γίνουν όλα στο Βερολίνο και την υπέροχη 02 Arena.

Photo credits: FIBA

TAGS EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ